Petri Kejonen: Kiinalaiset päissään

Ehkä pari sanaa Kiinasta. Iso maa, paljon ihmisiä. Mutta mitäpä ne Kiinassa tekevät ? No, sanotaanko näin: juovat alkkohoolia ja parantelevat kankkusta, kirjoittaa Petri Kejonen blogissaan.

Petri Kejonen. Kuva: Lassi Seppälä / Yle

Kaukana Kiinassa yliopiston tutkimusryhmä on paneutunut dagen efteriin. Näin raportoi brittiläinen Daily Mail -lehti. Uutisen mukaan ryhmä on a) juonut itsensä humalaan, b) tullut krapulaan, c) juonut aamulla limonadia.

Kiinalaisen yliopiston tutkimusryhmä valitsi krapularyypyksi 57 erilaista juomaa. Honteloon oloon ryystettiin teetä ja kuumia yrttijuomia. Eräälle tutkijalle annettiin kohmeloon helmeilevän kirkasta, amerikkalaista porejuomaa.

Mittavan kiinalaistutkimuksen väliraporttiin kirjattiin, että spraitti maistuu kankkusessa.

Sprite! Tutkija ilahtui. Mittavan kiinalaistutkimuksen väliraporttiin kirjattiin, että spraitti maistuu kankkusessa. Tulos ei ole Kiinassakaan kiistaton. Uutisen mukaan tutkimusryhmä aikoo toistaa testin ja jatkaa tutkimusta.

Tutkijavaihdosta kiinnostuneille maistereille kirjattakoon tähän tuon kiinalaisen yliopiston nimi: Sun Yat-Sen, Guangzhou (lieko se Kanton siinä Hongkongin liepeillä?).

Petri Kejonen
kirjoittaja on Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö