Yksityissairaalasta mahdollisesti apua silmälääkäripulaan

Lappeenrannan Rauhaan suunniteltavaan yksityissairaalaan on ideoitu silmäkeskusta, joka voisi houkutella silmälääkäreitä perinteistä sairaalatyötä enemmän.

terveys
Lääkäri aloittamassa silmäleikkausta potilaalle.
Yle

Lappeenrannan Rauhaan suunniteltava yksityissairaala voi tuoda helpotusta Etelä-Karjalan silmälääkäripulaan.

Yksityissairaalaan on ideoitu silmäkeskusta, joka Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajan Pentti Itkosen mukaan voisi houkutella silmälääkäreitä maakuntaan nykyistä paremmin. Eksote voisi ostaa silmälääkäreiden palveluja silmäkeskukselta.

Itkosen mukaan sairaalatyöhön on vaikea saada silmälääkäreitä. Eksote on jo nyt joutunut ulkoistamaan osan silmäpotilaiden hoidoista.

Etelä-Karjalan keskussairaalassa työskentelee tällä hetkellä vain yksi silmätautien erikoislääkäri. Eksote on hakenut toista lääkäriä tuloksetta. Yhden lääkärin vastuulla on noin 9 000 asiakasta.

Vastaanottoa kahdessa paikassa

Käytännössä silmäkeskus toimisi sekä yksityissairaalassa että Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

- Osa potilaista jouduttaisiin varmaan hoitamaan keskussairaalan leikkaussaleissa ja jopa vuodeosastoilla. Asiaa ei ole kuitenkaan lopullisesti ratkaistu, Itkonen painottaa.

Yksityissairaalaa suunnittelevat Nordic Clinic- ja Holiday Club Resorts -yhtiöt. Eksoten hallitukselle esitetään ensi viikolla, että piiri lähtisi toimintaan mukaan 350 000 euron investoinnilla. Vastineeksi Eksote saisi tällä tietoa 35 prosenttia yksityissairaalaa ylläpitävän yhtiön osakkeista.

Silmätautien hoidon ohella Eksote voisi alkuvaiheessa tarjota terveysmatkailijoille syövän sädehoitoja. Eksote on tähänkin mennessä myynyt sädehoitoja lähinnä Kymenlaaksosta ja Etelä-Savosta tuleville potilaille.