1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Surakat syödään uudessa baarissa Joensuussa

Joensuun taitokorttelin perälle, Surakan pihaan avataan tänään uusi ravintola. Surakan Baarin nimeä kantavassa ravintolassa yrittäjinä toimivat Riina Seppänen, Petri Heikkinen ja Antti Gavrilov. Yrittäjät uskovat 1849 rakennetun talon houkuttelevan asiakkaita. Asiakaspaikkoja on 110, ravintola pitää sisällään niin yhteistä tilaa kuin erillisiä huoneitakin.

Kuva: Yle / Tapio Laakkonen

Ravintolan konsepti on tarjota vanha upea miljöö, juomia sekä pääsääntöisesti kylmiä tapaksia, joita kutsutaan Surakoiksi. Myös elävää musiikkia pienimuotoisesti tiloissa tullaan kuulemaan, mutta tanssi ei kuulu ohjelmaan. Syötävien kusumista Surakoiksi perustellaan erottumisella:

- Surakka -nimitys tulee siitä, että emme halua profiloitua miksikään espanjalaistyyppiseksi tapas-ravintolaksi, joten pienet tarjottavat ovat tässä talossa Surakoita, nauraa Riina Seppänen.

- Alkuun tarjotaan kylmiä tapaksia eli Surakoita: Juustoja, makkaroita, erilaisia marinoituja asioita...saa nähdä, summailee Antti Gavrilov.

Ravintolaa tullaan pyörittämään noin kuuden hengen porukalla. Surakan Baarissa yhteensä viisi huonetta. Huoneissa on myös tulisijoja, uuneja ja takkoja. Kaikki uunit eivät ole käytössä, mutta elävää tultakin ravintolan tiloissa nähtäneen tarvittaessa. Ravintola on auki joka päivä, ovat avautuvat klo 11.00, pisimmillään paikka on avoinna klo 02.00 saakka.

Surakan Baarin vierestä löytyy myös noin 50 henkeä sisään vetävä tiipii-teltta, jossa kansalaiset voivat järjestää vaikkapa grillijuhlia. 

Surakan pihassa ei tyhjiä tiloja

Kiinteistön omistaja Erkki Martikainen iloitsee siitä, että Surakanpihan kaikki tilat ovat täynnä vuokralaisia, kaikkiaan pihassa on toistakymmentä yrittäjää. Surakanpihaan kuuluvat Surakan talon lisäksi Piiroisen talo, Kesälato ja Surakan aitta. Martikainen uskoo, että Surakan Baarin pitäjät viihtyvät paikalla useammankin vuoden ajan. Yrittäjät puolestaan pitävät talon vuokraa melko kohtuullisena sijaintiin nähden.