Hyppää sisältöön

Ensimmäinen Imatra Ballet aloittaa Pähkinänsärkijällä

Uusi balettitapahtuma luottaa klassikkoteokseen ja ammattitanssijoihin. Uutena vuotena järjestettävässä tapahtumassa nähdään Tsaikovskin Pähkinänsärkijä pietarilaistanssijoiden esittämänä.

Kuva: St. Petersburg Ballet Theatre

Imatralla aloittaa uutena vuotena uusi balettitapahtuma Imatra Ballet. Tapahtuma aloittaa Pjotr Tsaikovskin klassikkoteoksella Pähkinänsärkijä. Sen esittää Suomeen ensivierailulle tuleva St. Petersburg Ballet Theatre. Kolmenäytöksisen baletin taiteilijaryhmään kuuluu 43 henkilöä.

Tavoitteena on tehdä tapahtumasta joulun ajan perinne Imatralla. Baletin tuottaa Saimaa Arts and Marketing yhtiön yrittäjä Mirja Borgström. Borgström on aiemmin muun muassa tuottanut Imatralle balettigaalan. Ensimmäisen tapahtuman esityksen ovat 1.1. ja 2.1.2014. Imatra Ballet tapahtuman suojelijana toimii valtioneuvos Riitta Uosukainen.

Taiteellisena yhteyshenkilönä Imatra Ballet tapahtumassa on kuuluisaan balettisukuun kuuluva Olga Zakharova. Hän on työskennellyt taiteellisena assistenttina ja opettajana Kremlin Baletissa Moskovassa ja vaikuttanut Kremlin palatsiteatterin perustamiseen vuonna 1990.

Kuva: St. Petersburg Ballet Theatre

St. Petersburg Ballet Theatren johtaja Konstantin Tachkin ohjaa baletin myös Imatralla. Hänen vuonna 1994 perustamansa teatteri vierailee jatkuvasti ympäri maailman. Tänä vuonna seurue on vieraillu muun muassa Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Imatralle balettiseurue saapuu Ranskan kiertueelta, Pariisista. Teatterin kotisaleja Pietarissa ovat Aleksanterin teatteri ja Eremitaasin teatteri.

.
.