Sipulipiirakan makeus yllättää - katso ohje

Sipulipiirakka on helppo ja simppeli ruoka. Ruuassa korostuu sipulin pehmeä ja makea maku. Piirakan makuun saat vaihtelua erilaisilla sipuleilla. Aikaa tämän upean sesonkiherkun valmistamiseen menee vain puoli tuntia.

ilmiöt
Sipulipiirakka
Sipulipiirakka sopii juhlaan ja arkeen.Juha Mäntykenttä / Yle
Sipulipiirakka

Sipulipiiras

150 g margariinia

3,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

400 g sipulia

margariinia paistamiseen

2 munaa

100 g juustoraastetta

hieman paprikauhetta

1 dl ruokakermaa

suolaa, pippuria, sokeria

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sekoita murutaikina margariinista ja jauhoista. Työstä taikinaan vesi ja laita taikina jääkaappiin joksikin aikaa.

Hienonna sipulit ja paista ne pehmeiksi ja kuultaviksi margariinissa. Lisää hiven sokeria. Anna jäähtyä.

Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohja. Paista pohjaa 10 minuuttia.

Vatkaa munat ja kerma sekä lisää sipulit ja juustoraaste. Mausta seos suolalla, pippurilla ja paprikalla. Kaada täyte vuokaan.

Paista 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen.

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila