1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahden Pipon speedwayrata menetti lupansa – ajot loppuvat

Vuosikausien kiista Lahden Pipon ympärillä on ratkaistu speedwayn osalta. Ajot loppuvat, sillä Korkein hallinto-oikeus ei ole muuttanut Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisua, joka vei luvan suositulta radalta.

Kotimaan uutiset
Motoristi antaa vauhtia soralle
Pippon rata on tuttu monelle motoristille sillä alue on ollut käytössä vuosikymmeniä.YLE / Kristiina Lehto

Lahden Pipon speedwayrata joudutaan sulkemaan. Korkein hallinto-oikeus ei ole muuttanut ratkaisussaan Vaasan hallinto-oikeuden puolitoista vuotta sitten antamaa kielteistä päätöstä. Oikeuden mielestä radan melurasitusta ei voida rajoittaa niin, että ajaminen olisi mahdollista ympäristön häiriintymättä.

Vaasan hallinto-oikeus kaatoi speedwayradan ympäristöluvan muun muassa Salpausselän Luonnonystävien ja lähiasutuksen valituksesta. Muut radat voivat jatkaa Vaasan hallinto-oikeuden antamien rajoitusten mukaisesti.

Pipon motocross-rata on ollut kesän suljettuna, koska siellä on ollut tekemättä hallinto-oikeuden velvoittamat melumittaukset, kertoo ympäristönsuojelutarkastaja Johanna Saarola.

Pipon alueen moottorimelusta on käyty kiistaa vuosikausia. Speedwayrata sai aikanaan luvan Lahden ympäristölautakunnalta, mutta radan kohtalon sinetöi nyt lopullisesti KHO.

Lue seuraavaksi