1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Raportti: Clevelandin sieppaaja saattoikin tukehtua vahingossa vankilasellissään

Ohion osavaltion vankilaviranomaisten raportin mukaan on mahdollista, että Castro olisi kuollut niin kutsuttuun autoeroottiseen tukehtumiseen.

Ulkomaat

Clevelandin sieppaaja Ariel Castro saattoi tukehtua vahingossa vankisellissään, sanotaan uudessa raportissa. Aiemmin viranomaiset kertoivat, että Castro olisi tehnyt itsemurhan.

Ohion osavaltion vankilaviranomaisten raportin mukaan on mahdollista, että Castro olisi kuollut niin kutsuttuun autoeroottiseen tukehtumiseen. Itse aiheutetulla hetkellisellä kuristumisella pyritään seksuaaliseen tyydytykseen.

Viranomaiset kertovat raportissa, että kun Castro löytyi sellistään hirttäytyneenä, hän oli vetänyt housunsa alas. Hän ei myöskään jättänyt minkäänlaisia itsemurhaviestejä, eivätkä useat psykologit tai asiantuntijat olleet huomanneet, että hän olisi hautonut itsemurha-aikeita.

Torstaina poliiseille toimitetussa raportissa sanottiin myös, että vankilan vartijat eivät tehneet kaikkia vaadittuja tarkastuksia. Vartijoiden oli määrä tarkistaa Castron selli puolen tunnin välein, mutta valvontakameroiden kuvien mukaan ainakaan kahdeksaa tarkastusta ei tehty hänen kuolinpäivänään. Kuitenkin kaksi tarkastusta tehtiin asianmukaisesti juuri ennen kuin hänet löydettiin kuolleena.

Castro, 53, oli tuomittu elinkautiseen kolmen nuoren naisen sieppaamisesta, pitämisestä vankina vuosikymmenen ja heidän toistuvista raiskauksistaan. Castro oli myöntänyt oikeudessa syyllisyytensä. Hän kertoi oikeudelle olevansa seksiriippuvainen.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi