1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vauvoja syntynee Savonlinnassa jatkossakin

Savonlinnan keskussairaalassa marraskuun lopussa sulkeutuvan synnytysosaston työntekijöille ja tiloille mietitään jo uutta käyttöä. Synnytysten mahdollisuuskaan ei täysin poistu. Tietty valmiustaso pidetään jatkossakin yllä.

Kotimaan uutiset
Aivan uusi vauva savonlinnalaiskätilön ammattitaitoisessa hoivassa.
Aivan uusi vauva savonlinnalaiskätilön ammattitaitoisessa hoivassa.Paavo Koponen / Yle

Savonlinnan keskussairaalassa on kaksi täysin ajanmukaista synnytyssalia. Niihin investoitiin suuria summia vain muutama vuosi sitten. Synnytysten loppuessa tiloille mietitään jo uutta käyttöä.

- Meillä on talossa menossa rakenneuudistus, kun joudutaan sopeutumaan päivystysasetuksen vaatimuksiin. Myös varusteiden huollolla on omat tilantarpeensa. Kyllä meillä tähän toimintaa tulee varmasti sisäisestikin, kertoo johtajaylilääkäri Jussi Seppälä.

Hätäsynnytyksiin varaudutaan

Synnyttäjälle voi tulla ihan oikeasti niin kiire, ettei naapurisairaalaan ennätä. Vaikka suunniteltuja synnytyksiä on tiedossa enää viitisenkymmentä, voi määrä yksittäin kasvaakin.

- Kyllä meillä on suunnitelma, että järjestetään mahdollisuus niin sanottuun hätäsynnytykseen. Mutta ne ovat yksittäistapauksia. Myös kätilöiden työtaito jää tähän taloon, lupaa naistentautien- ja synnytysosaston ylilääkäri Oliver Bonifer.

Kätilöitä Savonlinnassa on 17. Heille on tehtäviä edelleen.

- Tiedetään että heillä on hirveän hyvä ammattitaito. Sille on kysyntää. Voidaan vahvistaa äitiyspoliklinikkaa, äitiysneuvoloita ja päivystystä. Vaihtoehtoja on useita, johtajaylilääkäri Jussi Seppälä arvioi.

Lue seuraavaksi