Kukonharjan ja Tattaran koulujen lakkauttaminen etenee Nakkilassa

Sivistysjohtaja Pekka Varheensalo sanoo tuovansa lakkautusesityksen sivistyslautakunnalle todennäköisesti joulukuussa. Koulujen lakkauttaminen on Nakkilassa ollut esillä jo pitkään.

Kuva: Juha-Petri Kujansuu

Nakkilan Tattaran ja Kukonharjan koulujen lakkauttamissuunnitelma etenee. Kunnanvaltuusto poisti koulujen lopettamisen Nakkilan säästöohjelmasta syksyllä, mutta valtuutti samalla hallinnon valmistelemaan koulusäästöjä uudestaan.

Nakkilan sivistysjohtaja Pekka Varheensalo sanoo, että hän aikoo esittää sekä Tattaran että Kukonharjan lopettamista joulukuussa. Asiaa käsitellään maanantaina Nakkilan kunnanhallituksessa.

Valtuuston päätös velvoittaa minua toimimaan ja tuomaan lakkautusesityksen lautakuntaan.

Nakkilan sivistysjohtaja Pekka Varheensalo

– Sivistyslautakunnassa oli halua perustaa työryhmä pohtimaan asiaa, mutta kunnanhallitus toivottavasti esittää, että asiassa edetään kiireisesti. Valtuuston päätös velvoittaa minua toimimaan ja tuomaan lakkautusesityksen lautakuntaan, Varheensalo sanoo.

Koulujen lakkauttaminen on ollut pohdinnassa jo pitkään. Nakkilassa on 6000 asukasta ja 6 alakoulupiiriä, mikä on sivistysjohtajan mielestä jatkossa liikaa. Koulupiirien yhdistäminen mahdollistaa hänen mielestään hyvälaatuisen opetuksen jatkamisen Nakkilassa. Tattaran koulussa vaadittaisiin myös remonttia, jos koulupiirejä ei yhdistetä.