1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Arctia Shippingin johtoa uhattiin potkuilla

Virkamies uhkasi Arctia Shippingin johtoa erolla, jos rikosilmoitusta ei peruta. Arctia Shippingistä ei haluta kommentoida jupakkaa.

talous
Arctia Shippingin  kelluva konttori  Katajanokalla elokuussa.
Arctia Shippingin kelluva konttori Katajanokalla elokuussa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston ylijohtajana vuonna 2012 toiminut Pekka Timonen uhkasi Arctia Shippingin toimitusjohtajaa Tero Vaurastetta ja hallituksen puheenjohtajaa Matti Virtaalaa potkuilla, jos Greenpeacen aktivisteja vastaan nostettua rikosilmoitusta ei peruta.

– Ilmoitin hallituksen puheenjohtajalle, että jos joudutaan yhtiökokouspäätöksentekoon, niin samalla se tarkoittaa yhtiön johdon vaihtumista, Timonen vahvistaa.

Tieto erouhkauksesta puuttui omistajaohjausministeri Heidi Hautalan (vihr.) tänään perjantaina julkaisemasta tiedotteesta, jossa kerrottiin, miten ja missä järjestyksessä kohua herättänyttä rikosilmoitusasiaa on hoidettu. Hautala ilmoitti tiedotustilaisuudessa eroavansa ministerin paikalta tapahtumien vuoksi.

Vihreiden Oras Tynkkysen mukaan erouhkauksen piti olla Hautalan tiedotteessa, mutta se jäi erehdyksessä pois. Tynkkynen sanoo, että tyylilaji oli huono, jos johtajaa oli painostettu eromaan.

Rikosilmoituksen alunperin tehnyt valtion täysin omistama Arctia Shipping -yhtiö ei halua kommentoida tapahtumia lainkaan.

Erouhkauksesta kertoi ensimmäisenä STT.

Lisätty tieto, että myös hallituksen puheenjohtajaa uhattiin potkuilla.

Lue seuraavaksi