1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Turku purkaa unelmien leikkipuiston turvallisuussyistä

25-vuotiaat patsaat on rakennettu puusta, kanaverkosta ja sanomalehdistä. Vain niiden kuori on betonia.

Kupittaan patsaspuisto. Kuva: Johanna Kasvinen / Yle

Turun Kiinteistöliikelaitos on päättänyt purkaa Kupittaan seikkailupuiston leikkipaikan patsaat mahdollisimman pian. Patsaitten kunto on niin huono, ettei niitä voida enää korjata siten, että ne täyttäisivät EU:n leikkipuistoille asettamat turvallisuusstandardit.

- Tiedetään että nämä ovat pidettyjä. Nämä on kuitenkin rakennettu puusta, kanaverkosta ja sanomalehdistä betonikuorrutuksella. Siitä voi jo päätellä, että elinkaaren pää on saavutettu, kiinteistöliikelaitoksen ylläpitopäällikkö Mari Helin toteaa 25-vuotiasta patsaista.

Lauantaina järjestettävän patsaita puolustavan tapahtuman Facebookissa koolle kutsunut Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Maarit Leskelä-Kärki sanoo, että patsaiden puolustus saattoi tulla kaupungille yllätyksenä.

- Tämä on nostalginen ja tärkeä paikka. Täällä on moni sukupolvi leikkinyt, pienenä lapsena täällä leikkineet tulevat nyt omien lasten kanssa tänne. Tähän liittyy monia tärkeitä tunteita.

Kupittaan puistoon suunnitellaan uutta leikkipaikkaa. Lapsia kuullaan ylläpitopäällikkö Mari Helinin mukaan myös patsaspuiston korvaajan suunnittelussa.