Vihreiden varapuheenjohtaja: Hautala joutui eroamaan ajojahdin takia

Varapuheenjohtaja Anne Blandin mielestä Hautalan kohdalla "kärpäsestä tehtiin härkänen". Hän arvostelee muun muassa mediaa ja "takarivin poliitikkoja".

politiikka
Valtionohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala tiedotustilaisuudessa Helsingissä 11. lokakuuta.
Valtionohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala tiedotustilaisuudessa Helsingissä 11. lokakuuta. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Vihreiden varapuheenjohtaja Anne Bland katsoo, että kehitysyhteistyö- ja omistajaohjausministeri Heidi Hautala (vihr.) joutui eroamaan poliittisen ajojahdin takia.

– Nyt olen todella surullinen. On järkyttävää nähdä, miten Heidi Hautala on joutunut poliittisen ajojahdin vuoksi eromaan. Kärpäsestä tehtii härkänen, muutamat takapenkin poliitikot saivat 15 minuutin julkisuutensa ja media repivät otsikot pariksi päiväksi. Politiikassa näköjään itse ajettavilla asioilla ja arvoilla ei ole mitään osaa eikä arpaa, vaan vain se "miltä näyttää". Itse asiassa totuudellakaan ei ole merkitystä, vaan ihminen voidaan lynkata epäilyjen tai muistamattomuuden perusteella. Tätäkö me suomalaiset oikeasti haluamme? Bland kysyy.

Bland kertoo blogissaan lähteneensä politiikkaan mukaan Heidi Hautalan kaltaisten arvopoliitikkojen esimerkin takia. Blandin mukaan maailma tarvitsee Hautalan kaltaisia "vahvoja naisia ja eettisesti ajattelevia poliitikkoja".

On järkyttävää nähdä, miten Heidi Hautala on joutunut poliittisen ajojahdin vuoksi eromaan.

Vihreiden varapuheenjohtaja Anne Bland

– Ei planeetta kestä enää tätä "mulle kaikki heti"- kulttuuria eikä valtiontalous verovarojemme karkaamista hyvä veli- järjestöjen taskuihin ja veroparatiisisaarille. Emme voi enää jatkaa samalla vanhalla tavalla, sillä se on täysin kestämätöntä. Ovatko sitten omat ongelmat, työttömyys tai esimerkiksi ilmastonmuutos liian suuria asioita, joista on vaikea ottaa otetta ja keskustella niistä? Ja siksi on helpompi keskittyä näennäisyyksiin? Bland pohtii.

Vihreiden huittislainen varapuheenjohtaja Anne Bland sanoo toivovansa ja uskovansa, että Heidi Hautala jatkaa työtään "ammattimaisena maailmanparantajana".