1. yle.fi
  2. Uutiset

Pajalassa etsittiin yritysten yhteistyömahdollisuuksia

Yritysten niin sanotut matchmaking-tapaamiset ovat osoittautumassa hyödylliseksi tavaksi löytää yhteistyökumppaneita ja työtilaisuuksia. Viime viikolla Ruotsin Pajalassa pidettyyn kansainväliseen International Matchmaking -tilaisuuteen osallistui satakunta yritystä etupäässä Pohjois-Ruotsista ja Pohjois-Suomesta.

Kotimaan uutiset
Pajalan matchmaking
Yle / Kyösti Vaara

Matchmaking on yritysten välinen kontaktitapahtuma, jossa lyhyen tapaamisen aikana luodaan kuva uudesta toimintamallista ja pyritään löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai yhteistyökuvioita.

Torniolais-haaparantalaisen Corrotech Oy:n toimitusjohtaja Tapio Herajärvi tapasi tilaisuudessa Ruotsin Trafikverketin sekä rakennusyhtiö Peabin ja konepajayhtiö Metson edustajia.

- Tämä on meidän toinen kerta tällaisessa tapaamistilaisuudessa. Täällä on hyviä alustuksia, mutta varsinaiselle matchmakingille voisi jättää enemmän aikaa. Nyt tässä on vain lyhyt hetki aikaa tavata toisia yrityksiä, kertoo Herajärvi.

Yritysten jalkauduttava markkinoimaan

Corretech palvelee projektiluontoisesti rakennus-, teräs- ja kaivosalalla. Herajärvi on sitä mieltä, että yhtiöiden pitää jalkaantua kentälle ja tehdä se varsinainen markkinointityö siellä.

- Nämä tilaisuudet ovat hyviä informaatiokanavia pian tarjolle tulevista töistä ja urakoista. Siinä mielessä nämä ovat arvokkaita tilaisuuksia, mutta kyllä se varsinainen työ tehdään jalkautumalla asiakkaiden luokse.

Tilaisuus oli onnistunut

Länsipohjan Yrittäjien toimitusjohtaja Martti Kankaanranta on tehnyt paljon taustatyötä, jotta tilaisuus onnistuisi. Hän on tyytyväinen tulokseen.

- Täällä oli noin sata yritystä edustettuna. Se on hyvä saavutus, mutta meillä on ollut tilaisuuksia, joissa on ollut nelisensataa yritystä läsnä. Meidän tehtävänä on ainoastaan saattaa yrittäjät yhteen keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. Yritysten tehtävänä on löytää yhteistyökuvio, Kankaanranta kertoo.

Lue seuraavaksi