Britanniassa aloitetaan kotimainen ruoka-apu ensi kertaa sitten toisen maailmansodan

Britannian Punainen Risti sanoo, että talouskriisi ja hallituksen säästöt ovat iskeneet ankarasti köyhiin. Järjestön mukaan Britanniassa on viisi miljoonaa köyhää.

Ulkomaat

Britannian Punainen Risti sanoi perjantaina aloittavansa ruoka-avun köyhille talven aikana. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten toisen maailmansodan, kun järjestö jakaa ruoka-apua Britanniassa. Talouskriisi ja säästöt ovat iskeneet ankarasti köyhiin perheisiin myös Britanniassa.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset keräävät supermarkettien asiakkailta pyydettyjä lahjoituksia, muun muassa pastaa ja säilykeruokia. Ruoka jaetaan sitten kahden avustusjärjestön kautta köyhille perheille.

Britannian Punaisen Ristin johtaja Juliet Mountford sanoo, että on "vahvoja todisteita köyhyydestä johtuvasta lisääntyneestä ruoka-avun tarpeesta".

Järjestö sanoo jakaneensa ruoka-apua Pohjois-Englannissa 2009 tulvien uhreille, mutta maanlaajuinen ruoan jakelu järjestetään nyt ensi kertaa sitten vuoden 1945. Järjestön mukaan Britanniassa on viisi miljoonaa köyhää.

Lähteet: AFP