195 000 dollarin viinipullot tulivat myyntin

Pullollisen Chateau Margaux'n vuosikertaa 2009 ostava saa kylkiäisinä myös tammisen säilytyslaatikon, käsinkaiverretun kultaetiketin ja lennon ensimmäisessä luokassa tutustumaan viinitilan toimintaan.

Ulkomaat
Maailman kallein viinipullo.

Maailman kalleimmat viinipullot tulivat myyntiin Dubaissa. Kaupan on kolme pulloa Chateau Margaux'n vuosikertaa 2009 ja kappalehinta on 195 000 dollaria (noin 144 000 euroa).

Hinta on korkein koskaan uudesta viinistä pyydetty. Yksittäiset vanhat viinipullot ovat sen sijaan nousseet korkeampiinkin hintoihin huutokaupoissa.

Kyseiset pullot ovat Balthazar-kokoa, jollaisen tilavuus on 12 litraa eli 16 tavallista viinipullollista. Myynnissä on nyt puolet koko sarjasta, Balthazar-koossa kyseistä vuosikertaa on pullotettu vain kuusi kappaletta.

Bordeaux'ssa sijaitseva Chateau Margaux on valmistanut viiniä jo yli 400 vuotta, mutta asiantuntijoiden mukaan juuri tilan vuosikerta 2009 on harvinaisen hyvin onnistunut.

Luksusviineihin erikoistunut kauppa Le Clos asetti pullot myyntiin torstaina maailman korkeimmassa rakennuksessa, Dubaissa sijaitsevassa Burj Kalifassa. Yksi pulloista on jo myyty.

Pullon ostaja saa kylkiäisinä myös tammisen säilytyslaatikon, käsinkaiverretun kultaetiketin ja lennon ensimmäisessä luokassa tutustumaan Chateau Margaux'n toimintaan.

Lähteet: Reuters