Britannian poliisi haluaa kuulla miestä Madeleine McCannin tapauksesta - julkaisi kaksi kuvaa

Poliisi julkisti maanantaina kaksi tietokoneella luotua kuvaa miehestä, jonka se haluaa tavoittaa tapaukseen liittyen. Poliisi haluaa selvittää, liittyykö mies mitenkään katoamiseen.

Ulkomaat
Britannian poliisin etsimä mies
Reuters / Metropolitan Police Handout

Britannian poliisi on julkistanut kaksi tietokoneella luotua kasvokuvaa miehestä, jota se haluaa kuulla liittyen kuusi vuotta sitten kadonneen brittitytön Madeleine McCannin tapaukseen.

Miehen kuvat ja katoamispäivän tapahtumien uusi rekonstruktio näytetään maanantaina Britannian yleisradioyhtiö BBC:n ykköskanavan Crimewatch-ohjelmassa.

Poliisi toivoo saavansa kuvien julkaisun avulla selville miehen henkilöllisyyden voidakseen sulkea pois syyttömät sivulliset ja saadakseen selville, liittyykö mies millään tavalla tapaukseen.

Kahden silmilnnäkijän havaintojen pohjalta luoduissa kuvissa esiintyvä henkilö on nähty portugalilaisen lomakohteen Praia da Luzin liepeillä McCannin katoamispäivänä ja sitä edeltävinä päivinä. Kolmivuotias Madeleine McCann katosi hotellihuoneesta portugalilaisesta lomakohteesta toukokuussa 2007. Hänen vanhempansa olivat katoamishetkellä illallistamassa ystäviensä kanssa.

Viime viikolla Britannian poliisi kertoi, että tuhansien lomakohteessa tapahtuma-aikaan olleiden ihmisten puhelutietojen analyysi saattaa tarjota tutkijoille uusia johtolankoja katoamisen selvittämiseksi.

Poliisi on myös haastatellut viime vuosina yli 400:ää ihmistä tapauksen johdosta ja on identifioinut 41 mahdollista epäityä. Heistä 15 on Britannian kansalaisia. Pidätyksiä ei ole kuitenkaan tehty.

Lähteet: Reuters, AFP