1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

E.ON mittasi myrskylukemia sunnuntaina Kainuussa

Sunnuntain kovat tuulet äityivät myrskyksi Kainuussa. E.ONin mittausasemalla mitattiin kovimmillaan tuulen nopeudeksi yli 30 metriä sekunnissa, eli noin 110 kilometriä tunnissa. Viimeiset tiedossa olleet sähköviat saatiin korjattua maanantaina aamuyöllä. Aamun valjettua pieniä vikoja arvioidaan vielä ilmaantuvan.

Kotimaan uutiset
Grafiikkakaappaus näyttää sähköttömien asiakkaiden lukumäärän kehityksen myrskyn aikana
Kuvarevinnäinen E.ON -yhtiön sivustosta

Sähköt on saatu palautettua koko Kainuussa lähes kaikille asiakkaille, kerrotaan sähköyhtiö E.ONin valvomosta.

- Viimeiset keskijännitelinjan viat korjattiin noin kello 2.30 ja tiedossa olevat talojohtojen viat noin neljän aikaan, kertoo käyttöpäällikkö Ismo Reinikka.

Reinikka muistuttaa, että talojohtojen, eli pienjänniteverkon vikoja paljastuu vasta sitä mukaa, kun ihmiset niistä ilmoittavat. Yksittäisiä puita voi olla vielä esimerkiksi mökkien sähkölinjoilla. Näistä tulee ilmoittaa erikseen sähköyhtiölle.

- Ne eivät näy esimerkiksi netissä olevassa ajantasaisessa keskeytysinfossa. Lisäksi tilanne on tälläkin hetkellä sellainen, että tiedämme paikkoja, jossa asiakkaalla on sähköt, vaikka puu on kaatunut vasten talojohtolinjaa. Niitä korjataan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Aamulla uusia vikoja oli ilmoitettu neljästä eri kohteesta.

- Puolangalta, Kuhmosta ja Paltamosta on nyt tullut esiin neljä uutta pienjännitevikaa. Näitä varmaan tulee enemmänkin, kunhan ihmiset niistä ilmoittavat, arvioi Reinikka.

Tuuli yltyi myrskyksi

Sunnuntain myrskytuulen takia sähköt olivat poikki pahimmillaan noin 13 000 kuluttajalta. Pisimpään korjauksia tehtiin Kuhmon ja Suomussalmen itäosissa sekä Puolangan pohjoisosissa.

- Sähköt olivat poikki laajoilta alueilta Ylä-Kainuussa, Suomussalmella ja Kuhmossa. Sen sijaan Vaalan, Paltamon ja Pyhännän suunnalla vikoja oli vähemmän, sanoo Reinikka.

E.ON mittasi tuulen nopeudeksi sunnuntaina puuskissa enimmillään Saukkovaaran mittausasemalla yli 30 metriä sekunnissa, eli noin 110 kilometriä tunnissa.

Lue seuraavaksi