1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Raumasta Porin ystävyyskaupunki?

Rauman kaupunginhallitus käsittelee maanantaina murrerunoilija Heli Laaksosen tekemää esitystä, että Raumasta ja Porista tulisi ystävyyskaupungit. Rauma ja Pori ovat vuosikymmeniä pitäneet leikkimielistä vihaa ja kaunaa, joka ilmenee muun muassa huumorina ja kyräilynä.

Kuva: Eetu Laaksonen / Yle

Rauman kaupunginhallitus käsittelee maanantaina esitystä, jonka mukaan Porista ja Raumasta pitäisi tehdä ystävyyskaupungit. Kuntalaisaloitteen asiasta on tehnyt murrerunoilija Heli Laaksonen, joka on esittänyt asiaa Yle Satakunnan haastattelussa yhdessä porilaisen murrekirjailija Elina Wallinin kanssa.

Rauma ja Pori ovat molemmat satakuntalaisia satama- ja teollisuuskaupunkeja, joilla on keskinäisestä "vihanpidosta" pitkä historia. Kyräily ja vinoilu vastaa esimerkiksi tamperelaisten ja turkulaisten ystävällismielistä suhdetta.

Rauman kulttuuritoimi: Ei kannata

Rauman kulttuuritoimi ei ole erityisen innostunut uudesta ystävyyskaupungista. Kulttuuripäällikkö Risto Kuparin mukaan Raumalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille ystävyyskaupungeille.

– Aloitteessa esitetyn Rauman ja Porin ystävyyskaupunkitoiminnan aloittamisesta on todettava, että kaupunkien välillä tehdään jo kaikkea sitä yhteistyötä, mitä ystävyyskaupunkistatuksen omaavien kaupunkien välillä yleisesti tehdään, Kupari kirjoittaa esityksessään kaupunginhallitukselle, Kupari toteaa.