Miehikkälä pitää oman yläkoulun

Miehikkälän koulussa on paha sisäilmaongelma ja oppilaat tarvitsevat tilapäiset opetustilat ennen uuden koulukeskuksen valmistumista vuonna 2015. Yhtenä vaihtoehtona tutkittiin Miehikkälän yläkoululaisten siirtämistä tilapäisesti Virolahden yläkouluun.

Miehikkälä
Miehikkälän keskusta 19_07_13.jpg
Petri Lassheikki / Yle

Miehikkälän kunnanhallitus on päättänyt säilyttää kunnassa oman yläkoulun. Viime viikolla Miehikkälän ja Virolahden yhteinen tekninen lautakunta päätti siirtää yläasteen pysyvästi Virolahdelle.

Miehikkälän koulussa on paha sisäilmaongelma ja oppilaat tarvitsevat tilapäiset opetustilat ennen uuden koulukeskuksen valmistumista vuonna 2015. Yhtenä vaihtoehtona tutkittiin Miehikkälän yläkoululaisten siirtämistä tilapäisesti Virolahden yläkouluun. Virolahdelle siirto sopi, mutta vain jos se tehdään pysyvästi.

Miehikkälän kunnanhallitus päätti maanantaina jatkaa korvaavien tilojen etsimistä Miehikkälän yläkoululaisille oman kunnan alueelta. Selvityksiä mahdollisiksi yläkoulun tilapäistiloiksi on tehty muun muassa Helluntaiseurakunnan kiinteistöstä ja käsityöpuodista.

Alakoululaiset siirretään tilapäisesti kirjastotaloon, josta otetaan yksi huone ope­tus­käyt­töön. Oppilaat siirtyvät tilapäistiloihin mahdollisimman pikaisesti.

Nykyisen koulun liikunta ja teknisen käsityön tilat pysyvät opetuskäytössä. Liikuntatilat ylipaineistetaan ja teknisen työn tilaan tehdään muun muassa tiivistyksiä ja ilmastoinnin tehostusta, jotta tilat voidaan pitää oppilaiden käytössä.

Miehikkälän uuteen koulukeskukseen on tulossa esikoulu, alakoulu, yläkoulu, kirjasto ja lii­kun­ta­sa­li. Yläkoulun tilat tehdään ti­la­ele­men­teis­tä.