Valtuutetut painuivat maan alle Oulussa

Oulun kaupunginvaltuusto painui maanantaina maan alle, kun valtuutetuille järjestettiin kiertoajelu parkkiluolasto kallioparkin työmaan uumeniin. Reissussa selvisi muun muassa, että parkkiluolastoon on varattuna tila myös yleisötapahtumien käyttöön.

Maanalainen parkkialue
Oulun valtuutetut tutustuivat kallioparkin rakentamiseen Lemminkäisen työmaapäällikkö Pentti Niemisen johdolla.
Oulun valtuutetut tutustuivat kalliparkin rakentamiseen Lemminkäisen työmaapäällikkö Pentti Niemisen johdolla.Kati Teirikko / Yle

Noin puolet Oulun kaupunginvaltuuston jäsenistä osallistui kiertoajelulle kallioparkkityömaalle. Minibussit pysähtyivät Letkunpuiston entisen grillin tienoille, noin 22 metriä merenpinnan alapuolelle.

Monille kerta oli ensimmäinen.

- Onhan tämä mahtavan näköistä. Työn jälki näyttää hyvältä, totesi vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Raudaskoski.

- Itsehän olin alunperin tätä hanketta vastaan, mutta kun joku asia on päätetty, päätöstä on kunnioitettava. Toivottavasti hanke etenee suunnitelmien mukaan eikä tulisi esimerkiksi budjettiin mitään yllätyksiä, Raudaskoski jatkaa.

- Yllättävän iso tämä on. Näkee, että ollaan tekemässä mittavaa uudistusta kaupungille. Varmasti moni kuntalainen miettii, kannattiko tähän lähteä, mutta tässä vaiheessa sitä on turha enää miettiä, pohtii puolestaan perussuomalaisten valtuustoryhmän johtaja Vaili Jämsä-Uusitalo.

Muutakin kuin autojen pysäköintiä

Valtuustossa kallioparkin rakentumista seurataan rauhallisin mielin, sanoo keskustan valtuutettu Mirja Vehkaperä.

- Varmasti valtuustossa suurimmat laineet on jo nähty. Pohdimme viime valtuuston kokouksessa, että täällä voisi pitää jonkinlaisia tilaisuuksia. Esimerkiksi taidetta voisi olla esillä. Tila voisi olla myös esimerkiksi nuorison käytössä, Vehkaperä puntaroi.

Kallioparkkia rakennuttavan Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Lauri Manninen kertoo, että luolastossa on varattuna yksi halli yleistötapahtumien käyttöön.

- Meillä olisi siinä pinta-alaa noin 3400 neliömetriä ja korkeutta seitsemän metriä sekä hyvä akustiikka. Kun autot jätetään pois, tila voisi olla yleisötapahtumien käytössä. Siellä on sähköä ja vettä jossakin määrin saatavilla. Bajamajoja voi tuoda sinne tarvittavan määrän lisäksi, Manninen sanoo.