Pentikäinen A-studiossa: HS ei mennyt sekaisin Marista

Emerituspäätoimittaja Janne Virkkunen on arvostellut Helsingin Sanomia ja tapaa, jolla lehteä johdettiin päätoimittaja Mikael Pentikäisen aikana. – Kun Marista oli tullut pääministeri, niin siellä oli uutisotsikko: "Onnea rouva pääministeri". Ei semmoisia tehdä, Janne Virkkunen sanoi Arto Nybergissä sunnuntaina.

Kotimaa
Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen.
Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen.Yle

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen torjuu emerituspäätoimittaja Janne Virkkusen arvion, että Helsingin Sanomat olisi "mennyt sekaisin Marista", kun Mari Kiviniemi valittiin pääministeriksi kesäkuussa 2010. Pentikäisellä on itsellään keskustalainen tausta.

– Kun ensimmäisen kerran kuulin tämän Jannen arvion, että Hesari olisi mennyt sekaisin Marista, aloin miettiä, ketä Maria hän tarkoittaa? Mikael Pentikäinen kertoi Ylen A-studiossa maanantai-iltana.

– Minulla ei ollut mitään muistikuvaa, että toimituksessa olisi erityisesti Mari Kivinimestä menty sekaisin. Päinvastoin, toimituksen suhde Kiviniemeen oli pikkuisen hankala koko ajan.

Hänen mukaansa Kiviniemen ja toimituksen välille ei koskaan syntynyt luottamuksellista suhdetta. Virkkunen on arvostellut Helsingin Sanomia "sekaisin menosta" mm. Ylessä sunnuntaina.

– Kun Marista oli tullut pääministeri, niin siellä oli uutisotsikko: "Onnea rouva pääministeri". Ei semmoisia tehdä, Janne Virkkunen sanoi Arto Nybergissä sunnuntaina.

Mikael Pentikäinen ei kommentoi, miltä kollegan arvostelu tuntuu.

– Janne Virkkusella on oikeus arvioida myös minun työtäni, Pentikäinen kuittaa.