Hakkeriryhmä tunkeutui Kreikan ulkoministeriön sähköpostiin

Hakkeriryhmä Anonymous on ilmoittanut tunkeutuneensa ministeriön tiedostoihin. Osa hakkeroidusta materiaalista on julkaistu netissä.

Ulkomaat
Kaksi tietokonenäyttöä.
Anonymous-ryhmän jäsenet hakkeroivat Kreikan oikeusministeriön verkkosivut helmikuun alussa.Simela Pantzartzi / EPA

Kreikan ulkoministeriön mukaan hakkerit ovat onnistuneet tunkeutumaan sen sähköpostijärjestelmään. Ministeriö selvittää parhaillaan vahingon suuruutta.

Ministeriön mukaan hakkerit ovat päässeet tiedostoihin, jotka sisältävät pääasiassa tavanomaisia sähköposteja ja muun muassa lehdistötiedotteita.

Iskun takana ovat Anonymous-nimellä esiintyvät hakkerit.

Sosiaalisessa mediassa on kerrottu, että "valtavaan vuotoon" sisältyy kaikkiaan noin 3 700 dokumenttia, muun muassa ministeriön ja Euroopan yhteistyöjärjestön Etyjin salaisia dokumentteja.

Osa hakkeroidusta materiaalista on julkaistu Imgurin tiedostojenjakosivulla netissä. Joukossa on muun muassa ministeriön mediaraportteja Romaniasta ja Albaniasta, Kreikan tiedustelupalvelun turvallisuuskatsaus sekä Euroopan neuvoston raportti rahanpesusta Albaniassa.

Radikaaleista hakkereista koostuva Anonymous on löyhä ryhmittymä, joka on aiemmin tunkeutunut useiden valtioiden ja suuryritysten tiedostoihin.