1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rakennusliike joutui panemaan arvoasunnot alennusmyyntiin

Asuntorakentaja SRV on laskenut Helsingin Töölöön ja Espoon Soukanniemeen rakennettavien arvoasuntojen hintoja keskimäärin kahdeksan prosenttia. Molemmissa kohteissa valtaosa kalliista asunnoista on yhä myymättä, vaikka kohteet valmistuvat ensi vuoden alussa.

Kotimaan uutiset
SRV:n taloja Etu-Töölössä
SRV:n rakennukset sijaitsevat Etu-Töölössä Mechelininkadulla.SRV

SRV on laittanut arvoasuntojaan alennusmyyntiin Helsingin Töölössä ja Espoon Soukanniemessä. Molemmissa kohteissa oli tiistaina yhtiön nettisivujen mukaan valtaosa asunnoista myymättä. Töölön asunnot ovat aivan ydinkeskustan tuntumassa.

Yhtiön arvoasunnot ovat muutenkin käyneet heikosti kaupaksi. SRV:n mukaan arvokohteiden myynti on pudonnut selvästi ja kysyntää on nyt pienistä asunnoista.

- Hinnanalennus painottuu suurimpiin asuntoihin, mutta myös pienimpien asuntojen hinnat putoavat näissä kohteissa kymmeniä tuhansia euroja, SRV:n asuntojen myyntijohtaja Marja Kuosma sanoo.

SRV:n mukaan Helsingissä markkinoille tulee asuntojen minimikokomääräysten vuoksi liikaa isoja asuntoja.

Yhtiön mukaan asuntomarkkinat kiihdyttävät ja jarruttavat nyt yhtä aikaa.

- Hyvillä paikoilla sijaitsevat yksiöt ja kaksiot viedään käsistä. Suuremmat asunnot liikkuvat hitaammin. Asiakkaat pelkäävät, että suuret asunnot eivät mene kaupaksi, Marja Kuosma toteaa.

Uusien asuntojen kauppaa on SRV:n mukaan hidastanut myös keväällä voimaan tullut uusi varainsiirtovero. Yhdessä arvonlisäveron kanssa asuntojen hinnasta jo lähes puolet muodostuu yhtiön mukaan veroista.

Lue seuraavaksi