1. yle.fi
  2. Uutiset

Hanna Tainio vetäytyy THL:n johtajahausta

Tamperelainen kansanedustaja Hanna Tainio katsoo, ettei hänen johtajakokemuksensa riitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtajan tehtäviin.

politiikka
Hanna Tainio Tampereen valtuuston kokouksessa
Antti Eintola / Yle

SDP:n kansanedustaja, lääketieteen tohtori Hanna Tainio on päättänyt jättäytyä pois THL:n pääjohtajakisasta.

Tainio perustelee päätöstään käytännön johtajakokemuksen vähäisyydellä.

- Tehtävään edellytetään tohtorin tutkintoa ja käytännön kokemusta suuren organisaation johtamisesta. Katson, ettei minulla ole aikaisempien asiantuntijatehtävieni perusteella riittävää johtamiskokemusta kyseiseen tehtävään, Tainion tiedotteessa sanotaan.

Päätöksen taustalla on myös kipakaksi yltynyt kunnallispoliittinen vääntö Tampereen Rantaväylän tunnelista. Tainio ja kolme muuta demarivaltuutettua äänestivät valtuustoryhmän ryhmäpäätöksen vastaisesti tunnelin rakentamisen puolesta.

- Halusin myös päätökselläni osoittaa, että julkisuudessa levitetyt huhut pääjohtajapaikan ja Tampereen tunnelihankkeesta tekemäni myönteisen päätöksen välisestä yhteydestä eivät miltään osin pidä paikkaansa, Tainio sanoo.

Tampereen kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattinen ryhmä erotti Tainion ja kolme muuta valtuutettuaan tunneliasian takia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtajan virkaa haki 13 ihmistä. Uusi pääjohtaja aloittaa virassaan 1. tammikuuta 2014.

Lue seuraavaksi