Kuvaviesti maksaa enemmän kuin valokuvavedos

Multimediaviesti voi maksaa monta kymmentä senttiä. Kuvien lähettäminen kännykkäviestillä onkin jäämässä uusien ilmaispalveluiden jalkoihin.

tekniikka
Kännykän tekstiviestivalikko.
Yle

Multimediaviestit, eli tuttavallisemmin kuvaviestit, ovat melko kalliita. Syynä on se, että kuvaviestit ovat tavallisia tekstiviestejä kalliimpia tuottaa. Kulut myös jakaantuvat harvemmalle asiakkaalle.

- MMS-viesti vaatii järeitä järjestelmiä ihan kuin tekstiviestikin. Nyt kun MMS-viestien määrä on huomattavasti pienempi, niille koituu enemmän kustannuksia, sanoo DNA:n puhelinliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Kuvaviestin hinta on pysynyt DNA:lla vuosia samana. Syytä yksittäisen viestin hinnantarkistuksiin ei ole tullut. Suosioon vaikuttavat myös uudet tavat jakaa kuvia, kuten Facebook ja muu sosiaalinen media.

- Ihmiset tykkäävät jakaa kuviaan laajoille joukoille, jakaa kokemuksiaan ja saada kavereilta kommentteja, Kamtsan sanoo.

Kuvaviestin hinta riippuu operaattorista ja liittymätyypistä. Kallein toimituksen löytämä hinta kotimaisten numeroiden välillä oli Soneran Perus-liittymän 0,40 euroa per kappale. Myös DNA perii kuvaviestistä liki saman summan.