Pelifirma Supercellin enemmistö miljardikaupalla japanilaisyhtiöille - Pääkonttori jää Suomeen

Japanilaisyhtiöt maksavat 51 prosentin osuudesta 1,1 miljardia euroa.

pelit
Peliyhtiö Supercell Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja luova johtaja Mikko Kodisoja.
Peliyhtiö Supercell Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja luova johtaja Mikko Kodisoja.Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Enemmistö peliyhtiö Supercellistä myydään japanilaiselle SoftBank-teleoperaattorille ja peliyhtiö GungHolle 1,1 miljardilla eurolla, Helsingin Sanomat kertoo. Supercell vahvistaa tiedon Yle Uutisille.

- Yhteistyö kiihdyttää Supercelliä kohti sen tavoitetta, joka on olla ensimmäinen maailmanlaajuisesti toimiva peliyhtiö, toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoo Supercellin blogissa (siirryt toiseen palveluun).

SoftBankin osuus kaupasta 80 prosenttia ja GungHon 20 prosenttia, Supercell kertoo blogissaan. Yhtiö viittaa kauppaan 'SoftBankin strategisena sijoituksena'.

Japanilaisfirma aikoo maailman suurimmaksi mobiili-internetyhtiöksi, ja valitsi Supercellin sijoituskohteekseen sen menestyksen, yrityskulttuurin ja inspiroivan intohimon vuoksi, SoftBankin perustaja sanoo Supercellin blogissa.

Vuonna 2010 perustetun mobiilipelejä kehittävän suomalaisyhtiön tuotteita ovat taistelupeli Clash of Clans ja maatalouspeli Hay Day. GungHon kanssa Supercell on tehnyt yhteistyötä Clash of Clans -pelin yhteydessä.

Yhtiön juuret ovat Suomessa, joten Supercellin tulevan emoyhtiön pääkonttori tulee olemaan Suomessa, toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoo blogissa. Myös verot maksetaan Suomeen, Paananen vakuuttaa.

Supercellillä on 130 työntekijää ja sen pääkonttori on Helsingin Ruoholahdessa Nokian vanhoissa tiloissa.

Vuonna 2012 yhtiö teki 30 miljoonan euron tuloksen 78 miljoonan liikevaihdolla. Työntekijöitä yrityksessä oli silloin 52.

Amerikkalaislehti Forbes arvioi keväällä, että Supercell on todennäköisesti kaikkien aikojen nopeimmin kasvanut pelialan yritys.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft sopi syyskuussa Nokian matkapuhelinliiketoiminnan ostamisesta 5,4 miljardin euron hintaan.