Amsterdamin lentokentän työntekijöitä pidätettiin epäiltynä kokaiinin salakuljetuksesta

Pidätettyjen epäillään noutaneen kokaiinipaketteja, jotka oli kätketty Latinalaisesta Amerikasta saapuneisiin koneisiin.

Ulkomaat

Hollannin poliisi on pidättänyt useita Amsterdamin Schipholin lentokentän työntekijöitä epäiltynä sekaantumisesta kokaiinin salakuljettamiseen. Pidätettyjen epäillään noutaneen kokaiinipaketteja, jotka oli kätketty Latinalaisesta Amerikasta saapuneisiin koneisiin.

Heinäkuusta lähtien on pidätetty kaikkiaan 15 ihmistä, joista kuusi työskentelee samalle yritykselle Schipholissa, poliisin edustaja Robert van Kapel kertoo uutistoimisto AFP:lle. Yrityksen nimeä hän ei paljasta.

Pidätetyt ovat 23 - 65-vuotiaita miehiä ja kansalaisuudeltaan hollantilaisia, turkkilaisia ja kolumbialaisia. Epäillyt pidätettiin asuntoihin tehdyissä ratsioissa Amsterdamissa ja sen ulkopuolella.

Van Kapel ei sulje pois mahdollisuutta, että pidätyksiä tehtäisiin lisää.

Van Kapel kertoo, että Keski- ja Etelä-Amerikasta tulleisiin koneisiin oli kätketty kymmeniä kiloja kokaiinia. Hän ei paljasta, missä kokaiinikätköt olivat.

Pidätettyjä uhkaa syytteet huumeiden salakuljettamisesta ja osaa myös laittomista aseista.

Viime vuonna Hollannin poliisi pidätti 12 lentokenttätyöntekijää, joiden epäiltiin auttaneen salakuljettamaan kokaiinia Karibialta. Viime vuoden maaliskuussa poliisi takavarikoi Schipholissa 300 kiloa kokaiinia, joka oli lähtöisin Etelä- ja Keski-Amerikasta. Takavarikko oli yksi suurimmista, joita lentokentällä on viime vuosina tehty. Kokaiinin hinta olisi ollut katukaupassa 12 miljoonaa euroa.

Schiphol on Euroopan neljänneksi vilkkain lentokenttä. Sen kautta kulkee päivittäin 120 000–140 000 ihmistä.

Lähteet: AFP