1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kettulanlahtelaiset puolustavat omaa kouluaan

Kuopion Kettulanlahden asukkaat esittävät alakoulunsa lakkautuksen sijaan sen hallinnon yhdistämistä Puijonsarven kouluun. Vanhemmat epäilevät, että oppilaiden siirto toisiin kouluihin kasvattaa niiden ryhmäkokoja niin paljon, että Kuopio menettää oppilasryhmien pienentämiseen tarkoitettuja valtion tukia.

Kuopio

Kuopion Kettulanlahden alueen asukkaat esittävät alakoulunsa lakkautussuunnitelmalle omaa vaihtoehtoa. Vanhemmat ehdottavat koulun lakkauttamisen sijaan että kaupunki selvittäisi, mitä säästöjä saataisiin yhdistämällä Kettulanlahden koulun hallinto Puijonsarven koulun alaisuuteen.

Vanhemmat ehdottavat myös, että kaupunki selvittäisi Kettulanlahden kirjaston lakkauttamisen säästöt ja ottaisi kirjastolta vapautuvan lisätilan opetustoimen muuhun käyttöön.

Kettulanlahden asukkaat järjestivät tiistaina illalla kävelyn suunnitelluille koulureiteille. Paikalle oli kutsuttu kaikki Kuopion kaupunginvaltuuston jäsenet.

Vanhemmat epäilevät koulun lakkautuksesta saatavan säästön suuruutta, koska Kettulanlahden koulun oppilaita siirrettäisiin Pohjantien ja Puijonsarven kouluihin. Vanhemmat epäilevät, että opetusryhmät kasvaisivat niin paljon, että Kuopio voisi menettää oppilasryhmien pienentämiseen saamansa valtion tukirahan.

Kettulan koulun sulkeminen on osa suunnitelmaa, jolla Kuopio hakee säästöjä.

Lue seuraavaksi