1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

Ylioppilaskunnan edustajistolla ei imua

Politiikka on jotakuinkin poistunut Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijaelämästä. Vaaliehdokkaiden määrä ylipäänsä romahti edellisvaaleista.

vaalit
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kiinnostaa harvoja opiskelijoita. Vaaliin ilmoittautui 52 ehdokasta, mikä on neljännes vähemmän kuin viime vaaleissa. Näin 31-jäseniseen edustajistoon pääsee runsas puolet ehdokkaista.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Maija Kangasniemi arvelee, että yliopistoissa laajemmankin ilmiön takana voivat olla pelot ajan riittämisestä opiskeluaikojen rajauksen takia.

Lappeenrannan vaalien neljästä vaaliliitosta kolme on järjestäytynyt opiskelualoittain; puoluepoliittista sävyä on ainoastaan keskustahenkisellä Kyntäjät-vaaliliitolla.

Students of LUT-Energy -vaaliliittoon ovat järjestäytyneet energiatekniikkaa, ympäristötekniikkaa ja sähkötekniikkaa opiskelevat ehdokkaat. NEON-vaaliliiton listalla ovat kauppatieteilijät ja Sininen Unioni on tuotantotalouden opiskelijoiden lista, haalarien värin mukaan.

Vielä viime vaaleissa kokoomuslaisilla oli oma ehdokaslistansa. Maija Kangasniemen mukaan puoluepoliittista keskustelua yliopistossa ei koeta tarpeelliseksi, vaan ylioppilaskunnan toiminta pyörii opiskelijan arjen asioiden ympärillä.

Edustajisto valitaan vaaleissa 5.-6-11. kahdeksi vuodeksi.

Lue seuraavaksi