Lynkkaukseen johtanutta kuolemaa tutkitaan Madagaskarissa, pojan ruumis nostetaan haudasta

Väkijoukko tappoi kolme miestä, joita epäiltiin seksuaalirikoksesta ja murhasta. Uhrin hauta avataan kuolinsyyn selvittämiseksi.

Ulkomaat

Madagaskarin viranomaiset aikovat nostaa haudasta kahdeksanvuotiaan pojan, jonka kuolema johti kolmen miehen lynkkaamiseen. Ruumiinavauksella pyritään selvittämään, murhasivatko miehet pojan, kuten lynkkaajat syyttivät.

Lokakuun alussa rannalta pahoin runneltuna löytyneen pojan kuolinsyy jäi tuolloin selvittämättä, mutta Madagaskarilla levisi huhu, että kaksi eurooppalaista miestä oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväksi ja pojan setä oli tappanut hänet.

Paikallisten asukkaiden mukaan miehet tunnustivat tekonsa ennen lynkkausta. Tapahtumista on kuitenkin nauhoite, jossa yksi miehistä vakuuttaa viattomuuttaan.

Poliisi kertoo etsivänsä lynkkausten vuoksi kahdeksaa epäiltyä. Heidän henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, mutta he ovat paenneet kotoaan.

Poliisi on myös pidättänyt 15 ihmistä lynkkausyön hyökkäyksistä poliisiasemaa vastaan. Kahdelle on luettu syytteet. Lisäksi syytetään entistä senaattoria mellakointiin yllyttämisestä radio-ohjelmassa.

Poliisien toimintaa pidetään Madagaskarilla tehottomana, ja väkijoukot ovat usein ottaneet oikeuden omiin käsiinsä.

Lähteet: AFP