Hautala-gate - yllättikö viimeisin käänne?

Kehitysministeri Heidi Hautalan eroon johtaneen kohun alullepanijoiksi ilmoittautuneet Suomen Merimies-Unionin eläköityneet aktiivit kertoivat tietojaan perussuomalaisten työmiehelle Matti Putkoselle, joka välitti niitä eteenpäin medialle. Yllättikö mediakohu?

Osallistu
Merimies-Unionin entiset aktiivit Paavo Mustonen (kuvassa vasemmalla) ja Klaus Höglund seurasivat Hautala -kohun etenemistä erämaakämpällä Posiolla.
Merimies-Unionin entiset aktiivit Paavo Mustonen (kuvassa vasemmalla) ja Klaus Höglund seurasivat Hautala -kohun etenemistä erämaakämpällä Posiolla.Yle

Merimies-Unionin entinen sopimussihteeri sai tietonsa Hautalan roolista Arctia Shipping -yhtiön ja Greenpeacen rikosilmoitusjupakassa yhtiön kanssa käydyissä työehtosopimusneuvotteluissa.

Höglund ja Mustonen sanovat, että heidän tavoitteenaan ei ollut kehitysministerin kaataminen, vaan huoli merenkulun työpaikoista.

- Ei me oltu sitä edes sillä tavalla ajateltu, sanoo Mustonen.

Merimies-Unionin sopimussihteerinä toiminut Klaus Höglund on SDP:n jäsen, mutta omien sanojensa mukaan "ei aktiivinen". Paavo Mustonen on toiminut mm. luottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna ja Merimies-Unioinin liitovaltuuston jäsenenä. Hän on kertomansa mukaan poliittisesti sitoutumaton.

Heidi Hautalan mukaan koko Arctia Shipping -kohu paisui valtaviin mittasuhteisiin jo ennen kuin hän oli ehtinyt itse antaa omaa tulkintaansa ja käsitystään koko asiaan.