Nälänhätä pahenee Syyriassa - muslimipapisto antoi luvan syödä koiria ja kissoja

Uskonoppineiden neuvoston antaman määräyksen mukaan Damaskoksen piiritettyjen lähiöiden asukkaat saavat nyt syödä islamissa normaalisti ihmisravinnoksi kelpaamattomia eläimiä.

Ulkomaat

Syyrialainen muslimiuskonoppineiden neuvosto on antanut uskonnollisen määräyksen, jonka mukaan ruokailua koskevia sääntöjä löyhennetään. Fatwan mukaan Damaskoksen piiritetyissä ja nälänhädästä kärsivissä lähiöissä on nyt lupa syödä koiria, kissoja ja aaseja. Asiasta uutisoi BBC (siirryt toiseen palveluun).

Määräyksen mukaan alueen asukkaat saavat nyt syödä islamissa normaalisti ihmisravinnoksi kelpaamattomia eläimiä.

Avustusjärjestöt ovat vaatineet hallitukselta lupaa päästä kapinallisten hallussaan pitämään Damaskoksen Muadamijan lähiöön, jossa tuhannet siviilit ovat piiritettynä. Viikonlopun aikana satoja siviilejä pääsi alueelta pakoon lyhytaikaisen tulitauon aikana. Avustusjärjestöt pitävät "absurdina" tilannetta, jossa asetarkastajat saavat liikkua vapaasti mutta avustusjärjestöjen saattueita estetään. Muadamija on yksi niistä lähiöistä, jonne 21. elokuuta tehdyn kaasuiskun ammukset osuivat.

Uskonoppineiden määräys annettiin kaiken lisäksi muslimien juhlapyhän Id al-Adhan aikaan, jolloin yleensä vietetään juhlaillallisia. Uskonoppineiden mukaan määräys on avunpyyntö koko maailmalle. Neuvosto varoitti, että alueella joudutaan syömään kohta kuolleiden ruumiita, ellei tilanne parane.

Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaava uskonnollinen määräys Syyrian sisällissodan aikana. Vastaava annettiin myös Homsissa ja Aleppossa, kun taistelut niissä olivat kiivaimmillaan.