Supercellin menestys esikuva muille yrittäjille

Peliyritys Supercellin myynnin toivotaan antavan kasvun aineksia myös muille yrityksille. Peliyhtiön pääkonttori pysyy Suomessa, vaikka ostajat ovat Japanista.

Ylen aamu
Juha Hietasen Supercell-keskustelun vieraina olivat KooPee Hiltunen ja Inka Mero.
Suomalaisen mobiilipelifirma Supercellin tarina kolmessa vuodessa tyhjästä yli kahden miljardin euron arvoiseksi yhtiöksi on melkoinen tuhkimotarina. Supercellin ja Rovion menestys antavat vetoapua koko suomalaiselle pelialalle. Keskustelijoina Aamu-tv:ssä olivat KooPee Hiltunen Neogamesistä ja KoppiCatchin perustaja Inka Mero.

Sijoitusyritys KoppiCatchin perustaja Inka Mero arvioi Aamu-tv:ssä, että Suomen kannalta tärkein merkitys on se, että Supercellin toiminta jatkuu Suomessa.

- Tämä oli huikea menestys. Toivottavasti saimme tästä kasvun aineksia myös tulevaisuuden onnistumisille ja esikuvia start up -yrittäjille, Mero sanoi.

Supercell perustettiin Helsingissä kolmisen vuotta sitten. Nopea nousu yli 2 miljardin euron arvoiseksi yritykseksi herättää hämmästystä.

- Yleensä onnistumisissa yhdistyy monta asiaa. Ensimmäinen on huikea osaaminen. Toinen on ajoitus. Supercell on kasvanut tablettien huikean nousun myötä ja kehittänyt pelinsä niitä varten. Kolmas on raaka työ, riskinotto ja onnistumisen halu. Se kuuluu aina start up -yrittäjyyteen, Mero kuvasi.

Menestystarinat houkuttelevat Suomeen

Suomessa on tällä hetkellä noin 180 pelialan yritystä. Ala työllistää noin 2 200 henkeä.

- Meillä on yrityksiä, joilla on samoja edellytyksiä kuin Supercellillä ja Roviolla. Hyvän pelibisneksen tekeminen vaatii taitoa, tahtoa ja rahaa, ja niitä kyllä löytyy suomalaisilta pienemmiltäkin pelialan yrityksiltä, arvioi pelialan yhdistys Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

Hiltusen mukaan lupaavia ovat etenkin sellaiset yritykset, joiden perustajilla on jo aikaisempaa kokemusta toimialalta.

Mero kertoi näkevänsä työnsä puolesta 300–500 ideaa ja yrittäjää vuodessa. Hän muotoilee, että peliala on jäävuoren huippu.

- Täällä on paljon muuta osaamista. On koko mobiili-internet-toimiala, jossa Suomi on yksi maailman huippuosaajista. Uskon, että menestyjiä tulee sieltä, Mero pohti.

- Supercellin tapaiset menestystarinat houkuttelevat osaajia Suomeen. Ei vain pelialan osaajia, vaan koko teknologiatoimialan osajia, joita me tarvitsemme. Menestys ruokkii lisää menestystä, Mero kiteytti.