Lentokentän työntekijä pidätettiin epäiltynä Los Angelesin kuivajääpommeista

Työntekijän epäillään ottaneen pommeihinsa kuivajään lentokoneesta, viranomaislähteet kertovat. Poliisi on kertonut, ettei se usko räjähdysten liittyvän terrorismiin, vaan epäilee tyytymätöntä työntekijää.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Los Angelesin kansainvälisen lentokentän työntekijä on pidätetty epäiltynä yhteydestä lentokentällä viime päivinä tapahtuneisiin kuivajääräjähdyksiin, kertovat uutistoimisto AP:n ja The Los Angeles Times (siirryt toiseen palveluun) -lehden viranomaislähteet. Nimettömänä esiintyneiden lähteiden mukaan 28-vuotias epäilty työskentelee maapalveluyhtiössä ja on losangelesilainen.

Hänen uskotaan ottaneen kuivajäätä lentokoneesta ja tehneen räjähteitä laittamalla jäätä muovipulloihin. Yksi kuivajääpullo räjähti sunnuntai-iltana henkilökunnan kylpyhuoneessa. Maanantai-iltana eräs työntekijä löysi kansainvälisen terminaalin ulkopuolelta toisen kuivajääpullon, joka sihisi, mutta ei ollut räjähtänyt. Hän kertoi poliisille löytäneensä ilmeisesti räjähtäneen pullon samalta alueelta sunnuntaina, mutta heittäneensä sen pois ja tajunneensa vasta jälkeenpäin, mistä oli kyse.

Kuivajääpullot oli laitettu alueille, jonne pääsy on sallittu vain henkilökunnalle. Poliisi on aiemmin sanonut, ettei usko räjähdysten taustalla olevan terrorismia, vaan epäilee tyytymätöntä työntekijää.

Räjähdykset eivät vaatineet uhreja. Poliisin mukaan ne olisivat voineet kuitenkin johtaa vakaviin loukkaantumisiin, jos lähellä olisi ollut ihmisiä.

Lähteet: AP, Yle Uutiset