Eksote ei lähde terveysmatkailuun mukaan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin piti lähteä mukaan Nordic Clinicin ja Holiday Club Resortsin suunnittelemaan yksityissairaalaan. Etelä-Karjalan kuntien yhteisen kuntayhtymän oli tarkoitus osallistua perustettavaan osakeyhtiöön 350 000 euron investoinnilla.

Kotimaa
Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.
Yle Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote jättäytyy pois terveysmatkailuhankkeesta. Hallitus päätti keskiviikkona tiukan äänestyksen jälkeen, että Eksote ei lähde mukaan yhteistyöhön helsinkiläisen Nordic Clinicin ja Lappeenrannan Rauhassakin toimivan Holiday Clubin kanssa.

Hallitus äänesti terveysturismista Imatran edustajan Kai Roslakan (sd.) tekemän vastaehdotuksen takia. Roslakka esitti, että ehdotus hylätään. Vastaehdotus voitti äänestyksen äänin 6-6. Hallituksen puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen (sd.) ääni ratkaisi asian vastaehdotuksen hyväksi.

Helsinkiläinen Nordic Clinic ja Lappeenrannan Rauhassa kylpylähotellin omistava Holiday Club Resorts ovat suunnitelleet yksityissairaalaa Lappeenrannan Rauhaan. Eksoten piti lähteä mukaan perustettavaan osakeyhtiöön 350 000 euron investoinnilla.

Holiday Club Saimaan tiloihin kaavailtuun yksityissairaalaan on suunniteltu kahdesta - kolmeen leikkaussalia erilaisia toimenpiteitä varten. Alustavien suunnitelmien mukaan sairaala tarjoaisi alkuvaiheessa päiväkirurgisia palveluja sekä kotimaisille että ulkomaisille terveysmatkailijoille. Kaakkois-Suomessa tärkeä kohderyhmä on venäläiset matkailijat.