1. yle.fi
  2. Uutiset

Naura punaiseen nenääsi ja joraa Suvasta Assalla

Yle Lahti, LC Lahti/Vellamot ja Ravintola Asema järjestävät tämän vuoden Nenäpäiväbileet Lahden linja-autoasemalla. Punaisissa nenissä kerätään varoja nälkäänäkeville lapsille. Illan viihdyttäjinä nähdään Meiju Suvas ja koomikko Tommi Tuominen.

Meiju Suvas
Tapani Ripatti nenä päässään.
Yle

Lahden Assasta on muotoutunut paikka, jonne matkalaisten lisäksi kokoontuu aika-ajoin myös bilettäjiä. Perjantaina marraskuun 1. päivänä aseman odotusaulaan luotu disco ja ravintolapuoli täyttyvät punanenäisistä juhlijoista, jotka bailaamalla auttavat maailman nälkäänäkeviä lapsia.

Nenäpäivä Party alkaa klo 20 ja jytinä jatkuun puoli kahteen yöllä. Bileet on viritetty tänä vuonna discon ja hervottoman huumorin taajuuksille.

Suvas luotsaa

Illan helmi on suomalaisen tanssi-iskelmän ja discon ikoni Meiju Suvas, jonka Ylen johtavan danceohjelman Ocsidin kuulijat äänestivät vuonna 1983 vuoden parhaaksi suomalaiseksi naisdicoartistiksi päihittäen näin jopa Mona Caritan ja Paula Koivuniemen.

Meiju lauloi uransa alkutaipallella muun muassa taustoja Frederikin biisillä_ Titanic (1981). Suuren yleisön tietoisuuteen hän ponnahti seuraavana vuonna ilmestynellä singlellä _Tahdon sinut.

Tämän jälkeen hän on kuulunut Suomi-iskelmän kermaan muun muassa sellaisilla hiteillä kuin Pure mua, Tää onnea on ja Muukalainen. Meiju astuu lavalle noin klo 22.30.

Orimattilan lahja stand up -huumorille

Tommi Tuominen totesi taannoin radiohaastattelussa, että hän aikoo avata Nenäpäivä-keikkansa sanomalla yleisölle "Pure mua!". Tuominen valtaa lavan Meiju Suvaksen jälkeen.

Tommi Tuominen on orimattilalainen. Se on fakta.

Mutta onko hän oikeasti mahtava, ainutlaatuinen ja ennen kaikkea vaatimaton stand up -koomikko, käsikirjoittaja ja suuri humanisti kuten itse väittää, se selviää Nenäpäivänä.

Tuominen on vuoden 2008 stand up -koomikkotulokas, ja nyt hän siis valmis purtavaksi. Miten yleisö nielee hänen huumorinsa Assalla?

Ocsid palaa kotiin

Nenäpäiväbileitä rytmittää DJ:n saappaisiin astunut Tapani Ripatti, joka aikoinaan pyöritti Yleisradiossa legendaarista OCSID-danceohjelmaa.

Hän on luvannut tarjota levymättöä 70-luvun alkuhämärästä 90-luvun technoauringon nousuun reggaeta unohtamatta.

Näillä eväillä pöljäillään siis Lahden linja-autoasemalla ensimmäinen marraskuuta.

Tervetuloa!

Lue seuraavaksi