Televisio tuo Tampereenkin itsenäisyyspäivän juhlat koko kansalle

Vuoden odotetuin ja katsotuin tv-ohjelma on perinteisesti ollut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto, joka tänä vuonna pidetään Tampereella. Televisiolähetys juhlista alkaa jo kello viiden uutisten jälkeen.

Linnan juhlat
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto televisiolähetyksen juontavat Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto televisioidaan suorana lähetyksenä Tampere-talolta. TV1:n puolella tunnelmia välittävät juontajat Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen.Ilmari Fabritius / Yle

Yle TV1 on läsnä suomalaisten itsenäisyyspäivän vietossa 6. joulukuuta tänäkin vuonna laajalla ohjelmistokokonaisuudella. Suora Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto -lähetys Tampere-talosta alkaa Yle TV1:ssä heti kello 17 uutisten jälkeen kello 17.05 ja jatkuu aina kello 21.30 asti. Lähetyksessä nähdään vieraiden saapuminen, kättelyt, juhlakonsertti sekä runsaasti kutsuttujen haastatteluja ja tunnelmia.

– Suomalaisten itsenäisyyspäivään liittyy perinteitä, joista yksi on itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen tv:stä. Tänä vuonna juhla on erilainen ja vastaanotto huipentuu Tampere Filharmonian konserttiin, jossa esiintyy mm. Vesa-Matti Loiri. Pukukoodi on tänä vuonna vapaampi kuin aiemmin, joten vieraiden pukeutumista seurataan varmasti, kertoo Yle TV1:n itsenäisyyspäivän ohjelmiston vastaava tuottaja Markku Jylhäsalo.

Lähetyksen selostavat Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen, muotiasiantuntijana toimii Jaakko Selin ja toimittajina ovat Sari Huovinen, Jari Korkki ja Markus Liimatainen. Lähetyksen ohjaavat Annina Enbuske ja Timo Suomi sekä tuottaa Ilmari Kontio.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa voi seurata myös Yle Femillä, Yle Radio Suomessa sekä yle.fi:ssä.

Laineen Tuntematon sotilas nähdään tänäkin vuonna

Juhlavastaanoton jälkeen kello 21.30 Yle TV1:n lähetys siirtyy Tammerkosken partaalle hotelli Tammeriin, josta alkaa tunnin mittainen suora Itsenäisyyspäivän jatkot -ohjelma.

Jatkojen kuplivissa tunnelmissa kohdataan tukku kiinnostavia, ajankohtaisia ja tietenkin tyylikkäitä vieraita. Juontajina ja haastattelijoina toimivat Ajankohtaisesta kakkosesta tutut Jaakko Loikkanen ja Salla Paajanen.

Musiikista huolehtivat huippusuositut artistit Elastinen, Juha Tapio ja Suvi Teräsniska. Heitä säestää kapellimestari Kalle Torniaisen johtama houseband, jonka riveissä soittavat Osmo Ikonen, Ako Kiiski, Mikko Kosonen ja Lenni-Kalle Taipale.

Itsenäisyyspäivän jatkot -lähetyksen ohjaa Matti Grönberg ja tuottavat Sanna Hautamäki ja Jyrki Richt.

Yle TV1 kutsuu juhlistamaan itsenäisyyspäivää jo puoliltapäivin perinteisen ohjelmiston pariin.

– Itsenäisyyspäivä on yksi vuoden tärkeimmistä televisiopäivistä, ja Yle TV1 pitää tänäkin vuonna kiinni kaikista juhlapäivän perinteistä. Juhlallisuudet alkavat kello 11.55 Jumalanpalveluksella, iltapäivällä seurataan Itsenäisyyspäivän paraatia kello 15.40 alkaen ja ilta päättyy kello 22.30 alkavaan Edvin Laineen Tuntemattomaan sotilaaseen, kertoo Yle TV1:n ohjelmapäällikkö Airi Vilhunen.