Kaupungintalon remontti jakaantuu neljälle vuodelle

Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupungintalo on jo jonkin aikaa odottanut peruskorjausvuoroaan. Suojellun rakennuksen remontti tulee olemaan pääasiassa talotekninen remontti, johon kuluu kaikkiaan viisi miljoonaa euroa.

Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen kaupungintalon peruskorjaus on määrä päästä kunnolla alkuun ensi vuonna. Talousarvioehdotukseen on varattu remonttirahaa miljoona euroa. Kaikkiaan noin viiden miljoonan euron kustannukset ja työt on jaettu neljälle tulevalle vuodelle.

Kuluvaksi vuodeksi remonttiin varattiin 300 000 euron suunnitteluraha, jota on käytetty pieniin katon ja julkisivun hätäkorjauksiin ja muutamiin huonetilamuutoksiin. Vuonna 1962 valmistuneen ja sittemmin suojellun kaupungintalon peruskorjaus tulee olemaan ennen kaikkea talotekninen peruskorjaus, missä käydään läpi rakennuksen lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköjärjestelmät.

Peruskorjaussuunnittelun lisäksi kaupungintalon remontti vaatii suunnitelman väistötiloista remontin ajaksi.

Alvar Aallon suunnitteleman Seinäjoen kaupungintalon peruskorjaus on ollut jo pidempään aikeissa toteutua, mutta viime vuosina remonttirahat ovat tippuneet päätöksenteossa kaupungin budjetista.