Metsä Woodin Vilppulan sahan palo taltutettu

Hälytys palosta saatiin hieman ennen klo 19, noin kolmessa tunnissa palo oli saatu hallintaan ja puoli kahdentoista aikaan yöllä lopeteltiin jälkiraivausta. Palanut rakennus on vanha, tuotannosta poistettu saharakennus, jonka vieressä sijaitsee juuri valmistunut uusi rakennus. Sammutustöissä loukkaantui yksi palomies.

Kotimaa

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa sijaitsevalla Metsä Woodin Vilppulan sahalla syttyi iltaseitsemän aikaan uhkaava palo. Sahan vanhemman, ei enää käytössä olevan saharakennuksen 150m X 160 m katto paloi arviolta noin 2000 neliön alalta ja palo levisi myös osaan rakennuksen seinästä.

Palopaikalla oli pelastuslaitoksen mukaan 12 palontorjuntayksikköä. Palo oli saatu hallintaan noin klo 22. Palomestari Jorma Kiviniemen mukaan puoli kahdentoista maissa yöllä jälkiraivaivaustyöt oli saatu päätökseen ja vartiointia oltiin jättämässä sahan omalle henkilökunnalle.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjän Ari Vakkilaisen mukaan sammutuspaikka oli hankala; se sijaitsi korkealla ja pimeässä. Yksi palomies loukkaantuntui sammutustöissä lievästi, muita henkilövahinkoja ei ole.

Sahan viestinnästä vastaavan Olga van Itersonin mukaan sahaa on juuri uudistettu ja palavan rakennuksen vieressä sijaitseva uusi rakennus on tarkoitus vihkiä pian käyttöön. Aiemman kahden linjaston tilalla uudessa sahassa on yksi linjasto. Palon syy on vielä epäselvä. Aineellisten vahinkojen määrä ei ole vielä tiedossa, mutta toistaiseksi näyttää siltä, ettei palosta aiheudu mittavia taloudellisia vahinkoja.

Saha on suhteellisen suuri työllistäjä alueella, sahan palkkalistoilla on yli 100 työntekijää, jotka työskentelevät kolmessa vuorossa.