Pilkingtonin Ylöjärven tehdas sai taas jatkoaikaa

Kuorma-autolasien kysyntä on vahvaa ja työtä riittää toistaiseksi Ylöjärvelläkin. Lisää väkeä tehtaalle ei kuitenkaan ole tulossa.

Kotimaa
Nippu valmiita ajoneuvon laseja.
Petri Aaltonen / Yle

Lasinvalmistaja Pilkingtonin Ylöjärven tehdas saanee jatkaa tuotantoaan ainakin kevääseen asti.

Tehdas hiljeni heinäkuussa, mutta pienimuotoinen tuulilasien valmistus alkoi jälleen elo-syyskuun vaihteessa. Töissä on syksyn ajan ollut vajaat 30 ihmistä.

Alunperin tuotannon piti kestää vain muutaman kuukauden. Kuorma-autolasien kysyntä markkinoilla on kuitenkin nyt sen verran kovaa, että Ylöjärvelläkin riittää töitä.

- Näillä näkymin tällä 27 hengen porukalla jatketaan tuotantoa kevääseen asti, ainakin maaliskuun loppuun, sanoo Pilkington Automotiven toimitusjohtaja Rami Tähtinen.

Ylöjärvi helpottaa muiden tuotantopaineita

Ylöjärvellä tehdään tuulilaseja sisäiseen jakeluverkostoon.

- Jos muut yksikkömme pystyvät pitämään tuotantomäärät tarpeeksi korkealla, meille tulee sitten pienempi siivu. Jos siellä on vaikeuksia, teemme enemmän.

Rami Tähtisen mukaan lisää työntekijöitä tehtaalle ei ole näillä näkymin tulossa.

- Sitä on hyvin vaikea arvioida, mutta ainakin toistaiseksi pysytään tässä määrässä.

Tilojen kohtalo edelleen auki

Pilkington jatkaa edelleen neuvotteluja Ylöjärven neljän ja puolen hehtaarin tuotantotilojen myymiseksi tai vuokraamiseksi.

- Monenlaisia keskusteluja käydään, mutta lopullisia ratkaisuja ei ole tehty. Joitain tuhansia neliöitä on vuokrattu lyhytaikaisilla sopimuksilla, Rami Tähtinen sanoo.

- Ennen pitkän tähtäimen suunnitelmien tekemistä odotamme, kunnes tehtaan oma tilanne selkiytyy.