Helsinkiläiselle Rap-mummolle tunnustusta

Helsingin Punavuoressa asuva Rap-mummo alias Eila Nevanranta on valittu Vuoden Isovanhemmaksi.

Kotimaa
Eila Nevanranta
Rap-mummo Eila NevanrantaNiina Honka / Yle

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto on valinnut Vuoden Isovanhemmaksi 2013 Rap-mummona tunnetun Eila Nevanrannan. Hän on tullut tunnetuksi Mummo-rapin ansiosta.

- Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto valitsi Rap-mummo Eilan Vuoden Isovanhemmaksi, sillä hänen musiikkinsa ja ajankohtainen sanomansa yhdistää eri sukupolvia. Rap-mummo ylittää ennakkoluulottomasti musiikillisia raja-aitoja, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton toiminnanjohtaja Virpi Dufva luonnehtii valintaa.

Kaikki lähti loppukevennyksestä

Eila Nevanrannan rap-ura alkoi sattumalta. Hän asuu Helsingin Punavuoressa, jossa on myös Sinebrychoffin puisto. Muutama vuosi sitten hän kyllästyi puiston roskaisuuteen ja päätti kirjoittaa rapin aiheesta ”mikä siinä mättää, kun ne roskat pitää jättää”.

Rap-musiikki on kolahtanut minulle.

Hänen ystävänsä kutsui MTV3:n paikalle, ja mummo pääsi kymppiuutisten loppukevennykseen. Maine alkoi levitä, ja kutsuja alkoi tulla erilaisiin tilaisuuksiin.

Youtube-videolla yli 600 000 latausta

Viime vuonna Nevanranta teki ensimmäisen levynsä ”Skolioosin”. Nimi tulee siitä, että hän itse sairastaa skolioosia. Viime vuoden joulukuussa julkaistiin myös Mummo-rap-video, joka on noin 10 kuukaudessa kerännyt yli 600 000 latausta Youtubessa.

- Rap-musiikki on kolahtanut minulle. Pääsee sanomaan asioita, joista itsellä on mielipiteitä. Eihän esimerkiksi Roska-rappia voisi laulaa valssina. Rap on todella hauska ja kiinnostava laji, Nevanranta sanoo.

Rap-mummo sanoo tekevänsä kappaleita aiheista, jotka ovat hänelle tärkeitä. Roskaamisen ja mummojen lisäksi hän on tehnyt kappaleita mm. suvaitsemattomuudesta.

- Mummo-rapin aihe ”muista mummoa” on varmaan myös yksi suosion syy, Nevanranta pohtii.

Rap-mummo Nevanrannalla Lahdessa asuva tytär, jolla on yhdessä miehensä kanssa kaksi aikuista poikaa.

Katso Rap-mummon taidonnäyte Youtubesta (siirryt toiseen palveluun)