1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kiinalaispariskunta myi lapsensa - ja osti rahoilla älykännykän

Viime vuonna Kiinassa kerrottiin teinistä, joka myi toisen munuaisensa ostaaksen Applen tuotteita.

Tiedotusvälineet Shanghaissa kertovat nuoren kiinalaispariskunnan myyneen tyttärensä ja käyttäneen osan rahoista Applen iPhone-älykännykän ostamiseen.

Shanghailaisen syyttäjän mukaan pariskunta oli ottanut laittomasti rahaa vastaan myytyään kolmannen lapsensa internetin kautta. Heitä vastaan on nostettu syyte ihmiskaupasta, kertoo Liberation Daily -lehti.

Lapsen äiti oli käyttänyt saamansa rahat ostaakseen iPhone-älykännykän, kalliit urheilukengät ja muita tuotteita. Myös ostokset tapahtuivat netin välityksellä.

Applen tuotteet ovat erittäin suosittuja Kiinassa. Viime vuonna kerrottiin teinistä, joka myi toisen munuaisensa ostaaksen iPhonen ja iPadin.

Pariskunta oli puolustellut tyttärensä myymistä sillä, että he halusivat kolmannelle lapselleen paremman kasvatuksen kuin mihin heillä olisi ollut varaa. Heidän mukaansa lasta ei annettu pois etujen hankkimiseksi.

Lapsen myyntihintaa ei ole kerrottu julkisuudessa, mutta tiedotusvälineiden nettiversioissa kerrotaan, että summa olisi ollut 3 500 ja 6 000 euron väliltä.