Outo sammutusoperaatio pelästytti Helsingin Kampissa

Uhkaavalta näyttänyt tilanne paljastui lopulta tv-kanavan markkinointitempaukseksi.

vapaapalokunnat
Juho Ala-Peijari
Autopalo hämmensi Helsingin Kampissa perjantaiaamuna.

Auton sammutusoperaatio hämmensi ihmisiä Helsingissä Kampin Narinkkatorilla perjantaiaamuna. Paikalla päällä olleet ihmiset kertoivat, että autosta näytti vuotaneen palon seurauksena biomateriaalia. Palopaikka oli eristetty ja biomateriaalia keräsi talteen suojapuvuissa useita henkilöitä.

Helsingin poliisi ja pelastuslaitos saivat paljon yhteydenottoja tapaukseen liittyen. Myös Yle Helsinki sai runsaasti yhteydenottoja kuulijoilta, jotka olivat olleet paikalla.

Narinkkatorille ei rientänyt pelastuslaitosta, vaan Lauttasaaren VPK. VPK kertoo saaneensa tilanteesta "osittaisen hälytystehtävän".

Helsingin poliisi kertoo, että kyseessä oli FOX-kanavan Walking Dead-sarjan lanseerauksen liittyvä tempaus. Lauttasaaren VPK:n yksikönjohtajan Harri Lapin mukaan tempauksen yksityiskohdat selventyvät perjantai-iltana.

Lappi painottaa, että kukaan ei ollut tilanteessa vaarassa. Autosta noussut savu oli tiettävästi vain vaaratonta tehostesavua.

FOX-kanavan ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen ei halua kertoa tarkemmin mistä oli kyse. Hänkin painottaa, että kukaan ei ollut tilanteessa vaarassa.

Yksi Helsingin poliisilaitoksen yksiköistä kävi paikan päällä, koska autosta tullut savu oli pelästyttänyt useita läheisyydessä liikkuneita ihmisiä.

Poliisista kerrotaan, että tapahtumalla oli olemassa poliisin ja pelastuslaitoksen lupa.

Paikan päällä olleet ihmiset kertovat, että he eivät juuri saaneet tietoa siitä mitä oli tapahtunut. Silvennoinen ei täysin niele kritiikkiä.

- Tietoni mukaan edustajamme kertoivat aina kysyttäessä, että mistä on kyse, tilanne on hallussa ja siitä ei ole kenellekään mitään vaaraa.