Viisi miestä pidätetty taaperoiden raiskauksesta ja murhasta Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikassa tehtiin vuosina 2010–2011 yli 54 000 lapsiin kohdistunutta rikosta, joista puolet oli seksuaalirikoksia. Murhien määrä maassa on maailman korkeimpia.

Ulkomaat

Etelä-Afrikan poliisi on pidättänyt viisi miestä epäiltynä kahden taaperoikäisen lapsen raiskauksesta ja murhasta. Pikkutyttöjen ruumiit löydettiin tiistaina kunnallisesta vessasta. He olivat kadonneet lauantaina. Tytöt olivat iältään 2 ja 3 vuotta.

Etelä-Aftikan poliisin pidättämät miehet ovat 29–47-vuotiaita. Viides mies pidätettiin perjantaiaamuna. Miehiä syytetään kidnappauksesta, raiskauksesta ja murhasta.

Taaperoiden murhat ovat aiheuttaneet mellakoita Johannesburgin luoteisosan hökkelikylässä Diepslootissa, jossa miehet asuvat. Etelä-Afrikan tuloerot ovat valtavat, ja murhien määrä maassa on maailman korkeimpia. Virallisten tilastojen mukaan noin 16 000 ihmistä tapetaan vuosittain. Suurin osa murhista tehdään tiiviisti asutuilla, köyhillä alueilla.

YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan Etelä-Afrikassa tehtiin vuosina 2010–2011 yli 54 000 lapsiin kohdistunutta rikosta, joista puolet oli seksuaalirikoksia.

Lähteet: AFP