Viulisti opiskeli Hollywood-musiikin spesialistiksi kotisohvallaan

Etäopiskelu on nykypäivää, mutta porilainen viulisti Timo Sirén saavutti sen avulla harvinaisen tutkinnon. Monen kymmenen musiikin ammattilaisen joukosta vain kolme läpäisi vaativan tutkinnon, joista Sirén oli yksi.

kulttuuri
Viulisti TImo Sirén pianon ääressä

Mahtipontisia orkestraatioita, tunnelmallisisa sävellyksiä. Harva suomalainen pääsee kosketuksiin elokuvamusiikin kanssa ihan niin perusteellisesti kuin Pori Sinfoniettan alttoviulisti. Timo Sirén opiskeli elokuvamusiikin säveltämisen saloja arvostetussa Boston College of Musicissa netin kautta.

- Minulla on elämässä paljon sellaisia aikakausia, että harrastan jonkin ajan jotain tiettyä juttua. Minua on aina kiinnostanut draaman ja musiikin yhdistäminen. Löysin sattumalta Berkleyn yliopiston sivulta tiedon syventävistä elokuvamusiikin opinnoista. Loppujen lopuksi elokuva vei miehen mennessään, Timo Siren sanoo.

Uuden tutkinnon myötä elokuvaelämys ei enää kuitenkaan ole entisensä.

- Olen katsonut todella paljon elokuvia. Minulla on oikeastaan ongelma niiden kanssa, koska en keskity varsinaisesti elokuvaan, vaan kuuntelen vain sen musiikkia.

Usean kymmenen etäopiskelijasta loppujen lopuksi vain kolme sai spesialistin paperit. Tämän myötä Timo Sirén sai sisäpiiritietoa siitä, miten hommat hoidetaan Hollywoodin malliin. Kuuntele mielenkiintoinen haastattelu ja näyte Timo Sirénin säveltämästä elokuvamusiikista ylläolevasta linkistä. Toimittajana Rami Koivula.