Kapteeni Corellin verilöylyyn osallistunut natsi tuomittu sotarikoksesta

Italialainen sotaoikeus on tuominnut 90-vuotiaan natsin verilöylystä, johon hän osallistui kreikkalaisella Kefalonian saarella vuonna 1943. Kirjailija Louis de Berniere on tehnyt tapahtumat tunnetuksi Kapteeni Corellin mandoliini -kirjassa.

Ulkomaat

Italialainen sotaoikeus on tuominnut 90-vuotiaan saksalaisen natsin sotarikoksista elinkautiseen vankeuteen.

Alfred Stork tuomittiin poissaolevana verilöylystä, johon hän osallistui korpraalina kreikkalaisella Kefalonian saarella syyskuun 24. päivänä vuonna 1943.

Saksalaiset teloittivat saarella 117 heidän hoteisiinsa antautunutta italialaista upseeria. Lisäksi jopa 5 000 italialaista sotilasta tapettiin. Kirjailija Louis de Berniere on tehnyt tapahtumat tunnetuksi Kapteeni Corellin mandoliini -kirjassa.

Alfred Stork on tunnustanut osallisuutensa verilöylyyn.

Sotilassyyttäjä Marco de Paoliksen mukaan Storkilla ei kuitenkaan riittänyt rohkeutta pitäytyä tunnustuksessaan, vaan hän pysyi kotinsa mukavuudessa Saksassa. Stork tuomittiin silminnäkijöiden ja heidän omaistensa kertomusten perusteella.

Verilöyly on tullut tunnetuksi kirjailija Louis de Bernieren romaanista ja sen pohjalta tehdystä elokuvasta, jota tähdittivät Penelope Cruz ja Nicolas Cage.

Lähteet: AFP