1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten Slunga-Poutsalo: Poliittisten ryhmien tehtävä työtä samapalkkaisuuden puolesta

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan feminismille oli tarvetta 1900-luvun alussa. Naisasialiitto Unionin seuraava pääsihteeri Milla Pyykkönen painottaa, että Suomessa suurin ongelma feminismin kannalta on naisiin kohdistuva väkivalta.

Kotimaan uutiset

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan feminismin ongelma on se, että yhtenäisyys puuttuu: feminismejä on liki yhtä monta kuin feministejä.

– Eihän kukaan vastusta naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, Slunga-Poutsalo uskoo. Hän pitää feministien keinoja aggressiivisina ja nykyajan feminismiä liian mustavalkoisena. Hänen mukaansa feminismille oli tarvetta 1900-luvun alussa, kun naisilla ei ollut esimerkiksi äänioikeutta.

– Eroavuuksia on nykyään vähän. Samasta työstä samalla koulutuksella on toki maksettava sama palkka, mutta poliittisten ryhmien olisi keskittyvä tekemään sitä työtä, palkkaerojen korjaaminen on kaikkien yhteinen tehtävä, Slunga-Poutsalo painottaa Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

"Kotiäitien itsetuntoa vahvistettava"

Suurin ongelma Suomessa feminismin kannalta on väkivalta, sanoo Naisasialiitto Unionin tuleva pääsihteeri Milla Pyykkönen Ylen aamu-tv:n haastattelussa. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa. Länsi-Euroopan maista naisia kuolee eniten kumppanin tai ex-kumppanin surmaamina juuri Suomessa. Täällä myös esimerkiksi turvakotipaikkoja on huomattavasti vähemmän kuin viranomaiset suosittelevat.

Perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo mainitsee puuttumiskeinona etenkin naisiin kohdistuvaan lähisuhdeväkivaltaan kotiäitien aseman parantamisen:

– Kotiäidit ovat aliarvostetussa asemassa Suomessa, heidän asemaansa on parannettava, siten heidän itsetuntonsa vahvistuu, Slunga-Poutsalo kuvailee.

Lue seuraavaksi