1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Vaalean tytön sieppauksesta epäilty pariskunta oikeuteen tänään

Pariskunta on myöntänyt, että tytön adoptiota ei ole tehty laillisesti, mutta kiistää sieppauksen tai lapsikaupan. Kreikan poliisi etsii tytön biologiseksi äidiksi väitettyä naista, joka ei ole itse kreikkalainen.

Kreikan poliisi julkaisi perjantaina kuvan Mariaksi kutsutusta tytöstä. Kuva: EPA

Vaalean pikkutytön sieppaamisesta epäilty romanipariskunta astuu oikeuden eteen tänään Kreikassa. Poliisi löysi vaaleahiuksisen pikkutytön romanileiristä Farsalan kaupungissa keskiviikkona. Pariskunta väitti tyttöä omakseen, mutta DNA-testi paljasti, että kyseessä ei ole heidän biologinen lapsensa.

Poliisi epäilee, että pariskunta olisi siepannut lapsen vauvana. Pariskunnan asianajajat kuitenkin kiistävät tämän ja sanovat, että kyse ei ole sieppauksesta tai lapsikaupasta. Asianajajien mukaan tytön biologinen äiti luovutti hänet, koska ei pystynyt huolehtimaan tytöstä.

- Kyse on naisesta, joka ei pystynyt kasvattamaan tätä lasta. Hän antoi lapsen pariskunnalle 2009 kolmannen osapuolen välityksellä tytön syntymän jälkeen, sanoo pariskunnan asianajaja Marietta Palavra.

Kreikan poliisi etsii tytön biologiseksi äidiksi väitettyä naista, joka ei ole itse kreikkalainen. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi bulgarialainen.

Tyttö on kreikkalaisen Smile of the Child -järjestön hoidossa. Järjestö sanoo saaneensa yli 8 000 puhelua tytöstä.

- Ne ovat etupäässä vanhemmilta, joiden lapsi on kadonnut, ja jotka uskovat yhdennäköisyyteen, sanoi järjestön johtaja Kostas Giannopoulos Ta Nea -sanomalehdelle.

Vanhemmilla oli tiettävästi noin kymmenkunta lasta. Kreikan poliisin mukaan nainen oli väärentänyt asiakirjat, joiden mukaan hän olisi saanut kuusi lasta kymmenen kuukauden aikana. Tiedossa ei ole, kenen huomassa nämä pariskunnalla olleet muut lapset vaalean tytön lisäksi ovat ja etsitäänkö heidän biologisia vanhempiaan.