1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Savonlinnan Oopperajuhlat yhteistyöhön Chorégies d´Orangen kanssa

Savonlinnan Oopperajuhlat ryhtyy yhteistyöhön ranskalaisen Chorègies d Orange - festivaalin kanssa. Festivaalit yhdistävät voimavaransa uusissa oopperatuotannoissaan, Giuseppe Verdin Otello ja Modest Musorgskin Boris Godunov.

kulttuuri
Taikahuilu Olavinlinnan lavalla vuonna 2006.
Taikahuilu Olavinlinnan lavalla vuonna 2006.Timo Seppäläinen / Savonlinnan Oopperajuhlat

Boris Godunov, Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2015 uutuustuotanto, esitetään elokuussa 2016 Chorégies d´Orange -festivaalilla. Vastaavasti Chorégies d´Orange -festivaalin 2014 Verdin Otello saa Savonlinnan Oopperajuhlien ensi-iltansa kesällä 2016.

Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholmin mukaan kyse on merkittävästä yhteistyöstä.

- Chorégies d´Orange - festivaaleilla ovat esiintyneet kaikki maailman tähdet. Se on erittäin korkeatasoinen oopperafestivaali.

- Aloitamme räväkästi tämän yhteistyön ja tarkoitus on, että tämä nostaa meidän tasoamme entisestään, kertoo Jan Strandholm.

Boris Godunovin ohjaa saksalainen Nicola Raab ja kapellimestarina on Helsingin kaupunginorkesterin emeritus ylikapellimestari Leif Segerstam.

Otellon ohjaaja on Nadine Duffaut ja oopperan johtaa Orangessa Ranskan radion orkesterin ylikapellimestari Myung Whun Chung.

Chorégies d´Orange - festivaalin historia ulottuu aina vuoteen 1869 saakka ja sen esiintymispaikkana toimii vanha roomalainen amfiteatteri, johon mahtuu 8000 katsojaa.

Lue seuraavaksi