1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tiesuolausta vähennetään jopa Helsinki-Tampere -moottoritiellä

Suolan käyttöä talvitienpidossa hillitään pohjavesien suojelemiseksi. Suolan käyttöä vähennetään jopa osalla kolmosmoottoritietä. Muutamilla tieosuuksilla suola korvataan ympäristöystävällisemmällä kaliumformiaatilla. Vähemmästä tiesuolan käytöstä varoittavat liikennemerkit ovatkin entistä tutumpi näky teiden varsilla.

Kotimaan uutiset
Suola-auto levittää suolaa tien päälle
Ville Välimäki / Yle

Ympäristöasiat on otettu entistä tarkemmin huomioon, kun tienpidon uudet alueurakat astuivat voimaan Hyvinkään ja Hämeenlinnan urakka-alueilla tämän kuun alusta.

Viisivuotiset urakat hoitaa jatkossakin YIT. Näin sen hoidossa on Tampereen alueurakan kanssa muun muassa kolmostie Nurmijärven Klaukkalasta Hämeenlinnan ja Tampereen kautta Hämeenkyröön saakka.

Suolan sijaan kaliumformiaattia

Moottoritiellä suolan käyttöä vähennetään Riihimäen ja Tervakosken kohdalla, kymppitiellä, 12-tiellä sekä valtatiellä 25. Hyvinkäältä Hausjärvelle johtavalla tiellä suolan sijasta käytetään kaliumformiaattia, kertoo kunnossapitopäällikkö Pekka Rajala Uudenmaan ELY-keskuksesta.

- Nyt kun tässä Hämeenlinnan ja Hyvinkään alueurakat kilpailutettiin uudestaan, niin ympäristönäkökohtiin on painotuksia tullut ja lähes kaikilla pohjavesialueilla on joko vähennetty suolausta tai siirrytty kaliumformiaatin käyttöön.

Autoilijoille tehdään selväksi paikat, joissa suolausta on vähennetty. Niillä kohdin tiet voivat olla jonkun verran liukkaampiakuin muualla.

Moottoritiellä suolan käyttöä vähennetään Riihimäen ja Tervakosken kohdalla, kymppitiellä, 12-tiellä sekä valtatiellä 25

Pekka Rajala

- Sen takia niitä varoitusmerkkejä siellä tien varressa on. Autoilijoiden kannattaa varautua liukkauteen, vaikka kohtuullisen pitävä keli niissäkin paikoissa pystytään autoilijoille tarjoamaan.

Törmäyssuojia tienpidon autoihin

Uusissa urakoissa kiinnitetään myös entistä enemmän huomiota tienpitäjien - ja siinä samalla myös tienkäyttäjien turvallisuuteen. Tienpitäjien autoihin on tulossa alkolukot ja liikennettä ohjaavien autojen perässä on törmäyssuojat.

- Tällä suojataan työntekijöitä ja tienkäyttäjiä. Jos ihan pahin tilanne tulee vastaan, niin autoilija törmää tähän. Tämä törmäyspää vaimentaaa törmäysvoiman niin, että auto toki menee lunastukseen, mutta ainakin suuremmilta henkilövahingoilta pitäisi välttyä, uskoo YIT:n Hämeenlinnan alue-urakan työmaapäällikkö Mikko Niittymäki.

Täyttä kesää ei talven teille saa

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella eli Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä tienpitoon on käytettävissä rahaa 40 miljoonaa euroa ja koko maassa 175 miljoonaa euroa. Rahat riittäävät teiden hoitoon, mutta ylläpidosta ja varsinkin investoinneista joudutaan tinkimään. Alemmalla tieverkolla se tuntuu töyssyisempinä teinä.

Oltiinpa teitä hoitamassa miten tehokkaasti tahansa, yksi asia on silti varma, toteaa kunnossapitopäällikkö Pekka Rajala Uudenmaan ELY-keskuksesta.

- Kesäkeliähän ei voida koskaan talvella tehdä, että autoilijoiden on syytä varautua liukkauteen talvella.

Lue seuraavaksi